Ingrediente
- Aluat de tarta:
- 400 gr faina
- 200 gr unt sau margarina cu 60% grasime
- Un praf de sare
- Apa foarte rece ( aprox. 100ml)
- Umplutura:
- 200 gr sunca slaba ( in cazul de fata sunca de Praga)
- 200 gr kaizer ( sau sunculita taraneasca)
- 1 ceapa alba ( mare)
- 1 lg ulei de masline
- 3 oua
- 200 ml frisca neindulcita (Lidl)
- 200 gr cascaval ras( Sofia de la Delaco)
- Sare
- Piper
Mod de preparare
Pregatire:
Aluat:
Faina , untul si sarea se framanta. Se adauga cate putina apa pana cand aluatul primeste consitenta si se desprinde de pe vas fara sa fie lipicios.
Aluatul se intind in forma de tarta . Se inteapa cu furculita si se pune in frigider ( 15-20 minute)
Umplutura:
Se toaca marunt sunca si kaizerul. Se toaca ceapa.
Intr-o tigaie se pune uleiul si ceapa. Se caleste pana devine aurie. Se adauga carnea si se mai prajeste cateva minute. Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca.
Ouale se bat cu sare, si piper. Se adauga frisca lichida.
Se scoate tava cu aluatul din frigider. Se distribuie uniform compozitia de carne si ceapa.
Se toarna amestecul de oua si frisca si se presara branza rasa.
Se coace 25-30 min in cuptorul cu gaz treapta 1…sau pana devine aurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche Cu Ce Ai Prin Frigider" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|