Quiche Lorraine pufoasa

Postat de Sidy in Aperitive / Garnituri
8 Mai 2011 | 10673 vizualizari
Quiche Lorraine pufoasa

Ceea ce se vedea pe platoul cu rulada de spanac cu oua era aceasta Quiche Lorraine pufoasa si delicioasa....

Ingrediente

    • 250 g faina
    • 125 g unt de la frigider
    • 5 oua
    • 250 g kaiser
    • 100 g cascaval de buna calitate
    • 250 g smantana grasa
    • 2 linguri apa rece
    • sare
    • piper
    • nucsoara

Mod de preparare

Cernem faina apoi adaugam 1 ou , sare si untul taiat bucatele.Framantam cat de repede putem ca sa nu se topeasca untul.Adaugam apa putin cate putin pina obtinem un aluat sfaramicios.
Invelim aluatul obtinut in folie si il dam la rece pentru cel putin 30 minute.
Cascavalul si kaizerul( bacon) le taiem in cubulete mici.
Cele 4 oua ramase se bat bine de tot apoi adaugam smantana si condimentele.
Dupa ce aluatul a stat la rece il scoatem si il intindem pe o suprafata presarata cu faina, cu ajutorul sucitorului. Imbracam cu el o forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina, avand grija sa ridicam marginile aluatului cu 2-3 cm.
Intepam aluatul cu furculita din loc in loc apoi presaram cascavalul si kaizerul.
Turnam ouale batute peste cascaval si dam tava la cuptorul incins la 180 de grade C pentru aproximativ 30 minute pina cand se coace si prinde o crusta aramie deasupra.
Se serveste de preferinta calda.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche Lorraine pufoasa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulada aperitiv cu crema de branza, struguri si nuci

Postat de simona72

Rulada aperitiv cu crema de branza, struguri si nuci

Pentru blat: se mixeaza albusurile impreuna cu sarea pana se formeaza o bezea. Se adauga in fir subtire uleiul in timp ce mixam. Faina se amesteca cu praful de copt si putin piper alb macinat...

Citeste continuarea

Chiftele in aluat cu bere

Postat de Bucataras

Chiftele in aluat cu bere

Incepe cu aluatul: framanta drojdia proaspata cu zaharul si dizolv-o in apa calduta. Pune si o lingura de faina si amesteca bine. Trebuie lasata cam 10 min la cald, pana se umfla frumos....

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.05.2011, 07:49
ce floricica frumoasa ai facut bun ,bun
la 08.05.2011, 08:38
ce frumos arata
la 08.05.2011, 09:34
Ce bine arata!!! Si ce floricica frumoasa ai facut Pacat ca-s la dieta
Harnicutzo
la 08.05.2011, 09:43
la 08.05.2011, 10:35
imi place tare

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking