Quiche Lorraine

Postat de nico15 in Aperitive / Garnituri
4 Iul 2012 | 10134 vizualizari
Quiche Lorraine

Ingrediente

  • Aluat:
  • 400 g de faina
  • 200 g de unt
  • 2 oua intregi
  • sare
  • putina apa
  • Compozitia:
  • 170 g de costita
  • 70 g de sunca
  • 25 g de unt
  • 100 g de ceapa alba 5
  • 0 g de ceapa verde
  • Liezon:
  • 400 de ml de smantana 32% grasime
  • 100 g de cascaval ras,
  • 5 oua intregi

Mod de preparare

Aluat:

Se cerne faina, se amesteca untul si ouale se pune un praf de sare si se va framanta, daca este prea gros aluatul vom adauga un pic de apa. Dupa ce s-a framantat bine, bila de aluat se va da la frigider  intre 15-30 de minute.

Compozitia:

Costita si sunca se taie cubulete mici, ceapa de asemeni marunt, se va pune unt si ulei in tigaie si vom sota ceapa, supa care adaugam costita, dup ace acestea sunt sotate se vor scoate pe servetele absorbante si vom sota sunca care va fi scoasa separat.

Liezon:

Separat vom amesteca 400 de ml de smantana 32% grasime cu 100 g de cascaval ras se amesteca bine si se vor mai adauga in aceasta compozitie 5(cinci) oua intregi.

Scoatem aluatul de la frigider, liam o forma de tart ape care o vom unge cu unt si tapeta cu faina dupa care vom forma blatul pentru tarta noastra. Vom intinde aluatul si il vom intepa cu o funculita dupa care il vom la la cuptor la T 180°C 15 minute.

Dupa acest timp vom scoate tarta si vom adauga compozitia de ceapa, sunca, costita si compozitia din oua, smantana si cascaval. Din aluatul de tarta am oprit material pentru orna quique-ul nostru cu bare longitudinale si verticale de aluat ca in imaginile alaturate.

Vom da iarasi la cuptor la T 180° C aproximativ 25-30 de minute, verificati.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche Lorraine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână

Postat de Zamfira

Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână

Pregatirea aluatului Framantam faina cu untul foarte rece si adaugam putina sare. Adaugam 2 oua intregi si 50 ml apa foarte rece. Tapetam cu grasime si faina o tava de tarta sau o forma...

Citeste continuarea

Aperitiv Quiche Lorraine

Postat de Anett

Aperitiv Quiche Lorraine

In primul rand, pregatim aluatul, amestecam faina, untul si un ou intr-un bol, adaugam sare, piper si oregano dupa gust. Nu trebuie framantat prea mult, formam o biluta si punem in frigider pentru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.07.2012, 20:43
eu vreau portie dubla.
la 04.07.2012, 20:59
2 tu plus eu 4, mai raman cate, medi? ia sa vad daca stii din prima ))
la 04.07.2012, 21:10
Cam putine portii Nico
la 04.07.2012, 21:15
eu vreau sa ne zica medi cate raman ")
la 04.07.2012, 21:16
vine Gusti si-i sopteste ))

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking