Quiche cu pui si legume

Postat de Irina in Aperitive / Garnituri
22 Oct 2014 | 15790 vizualizari
Quiche cu pui si legume

Iata o tarta cu aluat fraged, de data asta nu cu fructe ci cu pui si legume, numai buna pentru cina.

Ingrediente

  • Aluatul de tarta:
  • 220 g faina alba
  • 1 vf lingurita cu sare
  • 125 g unt rece
  • 60 ml apa cu gheata
  • Umplutura:
  • 1/2 piept de pui
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapa rosie
  • 2-3 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 3 oua
  • 100 ml smantana
  • 100 g parmezan
  • frunzulite de busuioc proaspat

Mod de preparare

Aluatul de tarta sarata se face foarte usor:

Am mixat untul impreuna cu faina si sarea, pana ce din aluat au inceput sa se formeze niste fulgi, dupa care am adaugat apa cu gheata. Am pus aluatul in frigider pana am pregatit umplutura.

Am taiat cubulete pieptul de pui, ceapa, ardeiul si dovlecelul.

Intr-o tigaie am inabusit puiul impreuna cu ceapa. Intr-o alta tigaie am calit separat, la foc iute ardeiul cu dovlecelul, dupa care am adaugat si usturoiul.

Legumele calite le-am pus peste pui, am amestecat si am lasat putin sa se raceasca compozitia. 

Am adaugat parmezan ras, sare, piper si frunzulite de busuioc.

Am scos aluatul din frigider si l-am intins bine, dupa care l-am asezat in tava pentru tarta (unsa cu putin unt).

I-am aranjat marginile si am intepat-o din loc in loc cu furculita, pentru ca la copt sa nu se umfle.

Am pus umplutura peste aluat, am amestecat smantana cu ouale si le-am turnt peste.

La final am mai ras parmezan, pentru a acoperi toata suprafata tartei.

Am pus tarta la cuptor pana a capatat o culoare frumoasa, rumena.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu pui si legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Drob de pui in aluat de foietaj

Postat de mirela0911

Drob de pui in aluat de foietaj

Pipotele si inimile se curata bine si se spala. Se pun la fiert in apa cu putina sare. Ficatul se spala bine si se pune la fiert separat. Dupa ce au fiert se lasa la racit. Este de preferat ca...

Citeste continuarea

Chiftele de broccoli cu parmezan

Postat de gurita_ta2005

Chiftele de broccoli cu parmezan

Buchetelele de broccoli se pun la fiert in apa cu putina sare pentru circa 10-15 minute,se scurg de apa si se pun pe o farfurie. Cu un cutit tocam cat mai marunt broccoli fiert. Morcovul il...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.10.2014, 16:49
wow ce imi place este un fel de mancare complet quiche-ul printre preferatele mele
la 22.10.2014, 16:54
delicios,imi place tare mult
la 22.10.2014, 16:55
super, imi place!
la 22.10.2014, 16:59
Mmm, foarte bun! As manca si eu o felie (cel putin )
la 22.10.2014, 17:07
si mie imi place

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking