Racitura moldoveneasca de porc

Postat de Onesta in Porc
31 Ian 2011 | 13316 vizualizari
Racitura moldoveneasca de porc

Toata lumea face racituri - piftii , asa c-am zis sa mai fac si eu , ca tot aveam un picior de porc de la mami meu , deie-i Dumnezeu sanatate ..........

Ingrediente

  • Un picior inferior de porc , ca-i mai slab
  • Albitura - pastarnac, patrunjel , telina
  • Morcov
  • Sare
  • Piper
  • Concentrat  de legume
  • Usturoi  
  • Sos de hrean

 

Mod de preparare

Se transeaza piciorul si se pune in apa la desarat , dupa care se rade fumul de pe fiecare bucata .

Se pune la fiert intr-o cantitate mare de apa si se spumeaza de cate ori este nevoie .

Cand este fiert pe jumatate , se adauga si legumele si se continua fierberea pana la dezosare

Cand s-a fiert , se scoate carnea din vas si se da la rece ptr separarea unturii , care se va inlatura .

Dupa aceste dichisite si necesare operatiuni , se reincalzeste supa , potrivindu-se de sare si piper ( dupa gust ) si se adauga usturoiul pisat .

Se aseaza carnea dezosata in platouri si se completeaza cu supa rezultata ( daca doriti dichis pe partea inferioara a platourilor , e si mai bine si mai placut ochiului , dar si timpul e mai mare .

Cand raciturile s-au ,,prins " - inchegat , se servesc cu mamaliguta fierbinte si cu sos de hrean poaspat preparat , sau cu ardei iute .

S-aveti poftaaaaaaaaaaa , ca noi tare-am mai avut .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Racitura moldoveneasca de porc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancare de cartofi cu afumatura

Postat de MotanLaOale

Mancare de cartofi cu afumatura

Cartofii se curata, se spala si se taie bucati mai mari. Ardeiul se curata, se spala si se taie marunt. Ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-o cratita se pune uleiul si ceapa si se...

Citeste continuarea

Tocana porcului

Postat de reisnaor_2006

Tocana porcului

       Carnea am spalat-o si am taiat-o cubulete potrivite.Carnatiul l-am taiat felii si impreuna cu carnea l-am adaugat intr-o cratita incapatoare.Nu am pus nici un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.01.2011, 15:16
cu afumatura bun, bun
la 31.01.2011, 15:25
la 31.01.2011, 15:29
bune
la 31.01.2011, 15:43
@lia
@SilviOara
@Luk
ms mult
@mitinita , am retinut ca tie nu ti-e pe plac racitura
la 31.01.2011, 15:55
eu am facut de curcan de Craciun dar nu se compara la gust cu cea de porc :asa ca nu-mi ramane decat sa-ti cer tie o portie ca arata prea bine

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking