Ingrediente
BLAT
- 150 g zahar
- 5 albuse
- 3 linguri faina
- 2 linguri cocos ras
- 1 foaie de napolitana
CREMA
- 300 ml lapte
- 150 g zahar
- 1 plic budinca vanilie
- 5 galbenuse
- un pachet de unt(200 g)
Mod de preparare
Reteta este pt.tava mica.
Se unge tava unt si se aseaza foaie de napolitana taiata la dimensiunea fundului tavii.Se bat albusele,se adauga zaharul, faina si nuca de cocos,apoi se toarna in tava peste foaia de napolitana.Se da la copt pana este auriu deasupra,am facut si testul cu scobitoarea(in poza se vede o gaurica de la test).
Intre timp se face crema:zaharul se adauga in laptele rece si se amesteca pana se dizolva.Cu acest amestec dizolvam praful de budinca si apoi adaugam peste galbenuse si punem la fiert(in oala teflonata am pus eu,ca sa nu se lipeasca),amestecam des pana cand a prins consistenta.Lasam la racit si adaugam untul.
Cand blatul este rece punem crema si apoi glazura.
Dam la frigider cateva ore.
Daca ti-a placut reteta noastra ""Rafaello"cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|