Raioasa delicioasa

Postat de ionela2682 in Prajituri
9 Apr 2010 | 28611 vizualizari
Raioasa delicioasa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana untura
  •  1 plic amoniac
  • faina cat cuprinde ( cam 500 g)
  • dulceata sau gem

Mod de preparare

se bat bine ouale cu zaharul si putina sare pana se albesc,s e adauga amoniacul stins, untura, se amesteca pana la incorporarea acesteia , se adauga faina cat sa iasa un aluat vartos.

 oprim putin aluat iar restul il intindem in tava in strat uniform , ungem cu dulceata sau gem, eu am folosit dulceata de visine, iar deasupra radem aluatul oprit mai inainte

 se coace in cuptorul incins cam 30-40 min.

 camd s-a racit se pudreaza si se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Raioasa delicioasa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura de vara cu fructe

Postat de RuxyRux

Prajitura  de vara cu fructe

Fructele se taie in bucati mici. Este ideal sa nu fie extrem de zemoase, daca este asa totusi, se pot scurge intr-o sita. Untul moale se mixeaza 1 minut, se adauga pe rand galbenusurile,...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu gem de prune, nuci si aluat razuit

Postat de oanapl

Desert prajitura cu gem de prune, nuci si aluat razuit

Pentru blat, mixezi untul la temperatura camerei cu zaharul, adaugi galbenusurile si mixezi bine dupa fiecare. Adaugi esenta de vanilie si oul intreg si mixezi pana devine o crema, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.04.2010, 17:07
ceva in genul asta fac si eu de post... cu ulei in loc de untura... tot asa cu aluat ras... eu pun aluatul la congelator inainte sa-l rad... si eu ung cu gem sau pun mere... e buna
la 09.04.2010, 17:11
de ce-i zice raioasa??? pt ca se rade aluatul???
la 09.04.2010, 17:17
asa cred si eu ca de la aluatul acela ras i se trage denumirea! ideea este ca iese un aluat foarte fraged!
la 09.04.2010, 18:23
si eu fac asa dar putin altfel ingredientele park dar tot cu aluat ras..
la 09.04.2010, 22:14
''raioasa'' e grozava, !

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking