Rasol de mânzat gătit la slow cooker Crock-Pot

Postat de diaconta in Slow Cooker
13 Dec 2015 | 4059 vizualizari
Rasol de mânzat gătit la slow cooker Crock-Pot

Mă cam săturasem să tot văd la fete minunate reţete gătite la slow cooker Crock-Pot, aşa că am achiziţionat şi eu o oală din asta minune. Regret doar că nu am  ales-o pe cea care are şi funcţia de programare. Oricum ,cred că trebuie testate mai multe reţete şi ingrediente până când am să ştiu care este timpul de preparare corect pentru fiecare. Se găteşte foarte bine  şi uşor la Crock-Pot,doar că eu mă încadrez destul de greu cu timpul îndelungat de gătire. Neavând programare,nu pot să-l pun dimineaţa pentru ca mâncarea să fie gata când mă întorc,nici să-l pun când ajung acasă pentru ca ar fi gata la miezul nopţii. Deci la fel ca şi cu dulciurile,gătitul la Crock-Pot este o îndeletnicire de week-end. Când am văzut rasolul asta de mânzat,am ştiut că se va găti perfect la slow cooker. Mie îmi place carnea de vită/viţel gătită cu multe legume.    

Ingrediente

  • 2 felii groase rasol de mânzat cu os
  • 3 morcovi
  • 2 radacini patrunjel
  • O ţelina mica
  • 2 buc ceapa uscata
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 ardei iute uscat
  • 200 ml vin alb
  • 100 ml apa
  • 200 ml rosii pasate
  • Sare roz de Himalaya
  • Piper rosu
  • Boia dulce
  • nucsoara
  • Foi de dafin
  • 2 linguri faina
  • Ulei
  • verdeata

Mod de preparare

Am condimentat rasolul si l-am lasat la frigider câteva ore.

Apoi l-am dat foarte bine prin faina si l-am prajit în tigaie pe ambele parti.

L-am scos din tigaie si l-am acoperit sa stea cald.

In aceeasi tigaie,am pus ceapa tocata marunt si usturoiul,zarzavatul curatat si taiat,sare si piper.

Dupa ce zarzavatul s-a înmuiat am adaugat boiaua,vinul si  apa.

Am lasat sa dea câteva clocote.

Intre timp am pregatit slow cooker-ul Crock-Pot.

L-am conectat la sursa de curent,apoi am pus legumele din tigaie la baza oalei iar deasupra feliile de carne.

La baza oalei, în lichid,legumele se vor gati mai încet decât carnea,vor avea exact textura potrivita la final.

Am mai pus putin piper,ardeiul iute ,foile de dafin si nucsoara.

Am pus capacul oalei,am reglat pe pozitia High si am lasat sa-si faca treaba.

Dupa 2 ore jumatate, am adaugat si rosiile pasate.

Mare atentie, aburul lasat poate fi foarte fierbinte.

Gustati si daca este nevoie mai condimentati.

Am pus iarasi capacul si am mai lasat înca 2 ore.

Dupa acest timp,deci 4 ore si jumatate în total,am verificat,carnea se desprindea foarte frumos de pe os si legumele erau facute si ele.

Din acest moment,puteti sa treceti pe pozitia de pastrare la cald daca nu serviti imediat.

Vasul de ceramica va pastra si el înca mâncarea calda chiar daca alegeti sa opriti aparatul.

Am oprit,am deconectat aparatul de la retea .

Noi am servit cu garnitura de orez si muraturi.

Poftă bună !!!!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol de mânzat gătit la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pulpa de porc cu ceapa rosie si ardei gras la slow cooker Crock Pot

Postat de katty

Pulpa de porc cu ceapa rosie si ardei gras la slow cooker Crock Pot

Taiem carnea in felii mai grosute. Adaugam condimentele si masam bine carnea. Curatam ceapa si ardeii si ii taiem in sferturi. Pornim aparatul slow cooker Crock-Pot pe functia coacere la 150...

Citeste continuarea

Supa crema de legume la slow cooker Crock Pot

Postat de mirela0911

Supa crema de legume la slow cooker Crock Pot

Se curata si se spala toate legumele. Ceapa se taie marunt, gogosarii se taie in feliute, morcovii si pastarnacul se taie rondele, cartofii se taie in cubulete iar usturoiul se taie in 2. In...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.12.2015, 00:00
ti-am spus :mie nu imi place aparatul)dar mancarea ta arata bine
la 14.12.2015, 06:12
S`o gasit vita cu cioara.....
la 14.12.2015, 06:21
Nu-ş de ce tot citeam "nasol" în loc de rasol. Cred că doar pentru faptul că-i nasol că nu-i la mine rasolul tău. )) Faină treabă!
la 14.12.2015, 06:29
O carne fragedă cu legume..............ce poate fi mai bun?
la 14.12.2015, 08:28
Ce bunatate!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking