Rasturnata cu pere

Postat de Xandrinne in Prajituri
4 Sep 2011 | 3151 vizualizari
Rasturnata cu pere

Luna aceasta gatim cu pere si vinete. Asa ne indeamna Betty, cea care gazduieste luna aceasta Provocarea lunii septembrie Dulce Romanie.

Ingrediente

  • 2 pere
  • aprox. 100 g unt
  • 6-7 linguri zahar
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • un praf de sare, esenta de vanilie
  • 140 g faina
  • 10 g cacao
  • 250 ml frisca lichida
  • 200 g crema de branza Philadelphia+2-3 linguri zahar pudra

Mod de preparare

Tai perele in doua, scot casuta samburilor si le feliez destul de subtire; ung o cratita cu unt, presar 4 linguri de zahar, asez feliile de pere (dupa cum mi-a venit), mai presar deasupra 3 linguri de zahar si imprastii peste pere restul de unt taiat bucatele.

Introduc vasul cu pere in cuptor si ma apuc de blat. Eu am lasat vasul in cuptor cat m-am jucat cu blatul dar a fost prea mult, ca timp; cam 15-20 minute ar fi suficient, cat sa se inmoaie perele un pic si sa se formeze siropul. Cum am lasat vasul ceva mai mult in cuptor nu am avut asa mult sirop...

Mixez ouale cu un praf de sare, cu zaharul si esenta de vanilie 20 de minute, timp in care ouale isi maresc volumul si se deschid la culoare. Adaug apoi in reprize faina cernuta impreuna cu cacaua, amestecand usor, cu o lingura de lemn, de jos in sus.
Compozitia aceasta o torn peste perele care plutesc in sirop, nivelez si introduc vasul iar in cuptor, pentru alte 25 de minute. Pentru siguranta fac un test al scobitorii. OK!!
Scot cratita din cuptor, asez deasupra ei platoul de servit, apuc cratita de torti concomitent cu marginile platoului si cu o miscare ferma (indelung studiata :)) ) intorc ansamblul astfel format cu fundul in sus.
V-au ramas in urma cateva felii de pere? Nu-i nimic. Le extrageti din cratita si le asezati peste blat (daca lasam cratita cu pere mai putin in cuptor, la inceput, nu cred ca mai aveam surprize).

Ma simt nevoita sa prepar repede un sirop; am mai insiropat putin blatul, la noi si asa asta e vrerea poporului: blat insiropat cat se poate :)


Bat frisca (cam prea mult, nu stiu ce am avut la prajitura asta... inclusiv am dat sa scot cratita fierbinte din cuptor fara manusi, mi-am dat seama... hmmm... destul de repede).
Separat, mixez crema de branza cu zaharul pudra si apoi o incorporez in frisca.
Asez frisca peste rasturnata mea, cat mai neglijent posibil.

Decorez cu frunze de menta si cu niste sticsuri invelite in ciocolata.
Bonus: stropesc prajitura cu putin sirop de zmeura, home made (destul de bine inchegat).

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasturnata cu pere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura rasturnata cu pere si afine

Postat de timea

Prajitura rasturnata cu pere si afine

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute, apoi adaugam apoi treptat galbenusurile, uleiul si laptele, mixand dupa fiecare. La final incorporam treptat...

Citeste continuarea

Prajitura rasturnata cu pere varatice

Postat de Pungasa_Rogue

Prajitura rasturnata cu pere varatice

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se pun 4 linguri zahar si 50 g unt intr-o tava la flacara mica pentru a se topi untul, apoi se pun perele, curatate de coaja si seminte si spalate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.09.2011, 13:10
Frumoasa prezentare!
la 04.09.2011, 14:24
imi place si prezentarea si reteta
la 04.09.2011, 15:05
ce-mi place si decorul e super
la 04.09.2011, 15:23
la 04.09.2011, 16:48
place

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking