Ingrediente
- 1 varza,
- carne de rata,
- 1 l de bors,
- suc de rosii,
- 4 cepe potrivite,
- cateva fire de cimbru,
- 1 legatura de patrunjel,
- condimente: sare si piper
Mod de preparare
Pentru inceput, punem carnea de rata la fiert (dupa ce am spalat-o foarte bine, in mai multe ape), intr-o oala, pentru aproximativ o ora si jumatate. (carnea de rata necesita un timp de fierbere mai mare) Intre timp taiem varza foarte fin (fideluta) si o punem la fiert impreuna cu carnea.
Calim ceapa cu sucul de rosii/bulionul in putin ulei, luand in calcul faptul ca rata lasa foarte multa grasime (daca aveti probleme cu fierea adaugati si 500 ml apa fierbinte). Cand a fiert si varza, adaugam borsul acru impreuna cu prajeala si condimentele, acoperim oala cu un capac si lasam sa fiarba in continuare la foc mic pentru aproximativ 15-20 de minute. La sfarsit adaugam putin cimbru si verdeata
Se poate servi cu mamaliguta si ardei iute! Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rata cu varza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|