Rata cu varza, frageda si delicioasa

Postat de Dya in Rata
19 Mai 2011 | 25468 vizualizari
Rata cu varza, frageda si delicioasa

Rata cu varza, frageda si delicioasa este un fel de mancare clasic, apreciat pentru gustul sau bogat si reconfortant, care imbina perfect aroma suculenta a carnii de rata cu dulceata si consistenta delicata a varzei. Aceasta reteta simpla si savuroasa aduce in farfurie o explozie de arome si texturi, oferind o experienta culinara de neuitat. Carnea frageda si suculenta a ratei se imbina armonios cu aroma dulce si usor amarui a varzei, rezultand un fel de mancare reconfortant, ideal pentru a fi savurat in zilele reci de toamna sau iarna. Cu putin efort si cateva ingrediente simple, poti pregati acasa aceasta delicioasa reteta de rata cu varza si te vei bucura de gustul autentic al unei mese traditionale, gata sa incante papilele gustative si sa aduca un zambet pe fetele celor dragi!

Ingrediente

  • Ingrediente Rata cu varza, frageda si delicioasa
  • 1 varza, 
  • carne de rata, 
  • 1 l de bors, 
  • suc de rosii, 
  • 4 cepe potrivite, 
  • cateva fire de cimbru,
  • 1 legatura de patrunjel, 
  • condimente: sare si piper

Mod de preparare

Cum se prepara Rata cu varza, frageda si delicioasa

Pentru inceput, punem carnea de rata la fiert (dupa ce am spalat-o foarte bine, in mai multe ape), intr-o oala, pentru aproximativ o ora si jumatate.  (carnea de rata necesita un timp de fierbere mai mare) Intre timp taiem varza  foarte fin (fideluta) si o punem la fiert impreuna cu carnea.

Calim ceapa cu sucul de rosii/bulionul in putin ulei, luand in calcul faptul ca rata lasa foarte multa grasime (daca aveti probleme cu fierea adaugati si 500 ml apa fierbinte). Cand a fiert si varza, adaugam borsul acru impreuna cu prajeala si condimentele, acoperim oala cu un capac si lasam sa fiarba in continuare la foc mic pentru aproximativ 15-20 de minute. La sfarsit adaugam putin cimbru si verdeata

Se poate servi cu mamaliguta si ardei iute! Pofta buna!

Recomandam si mazare cu carne de rata.


Daca ti-a placut reteta noastra "Rata cu varza, frageda si delicioasa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de rata cu legume in stil chinezesc

Postat de Ksenya

Piept de rata cu legume in stil chinezesc

Pregatim bucatile de carne, scoatem grasimea care este in exces. Pe partea unde e pielea, crestam cu cutitul in forma de plasa saram si piperam. Intr-o tigaie adanca bine incinsa, asezam...

Citeste continuarea

Pulpe de rata la cuptor cu busuioc si usturoi

Postat de gurita_ta2005

Pulpe de rata la cuptor cu busuioc si usturoi

Pulpele de rata se curata bine de grasime, se clatesc si se usuca cu un servet de bucatarie. Le condimentam si le crestam, punem felii de usturoi si frunze de busuioc si le asezam intr-o tava...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.05.2011, 16:50
buna
la 19.05.2011, 16:57
te cred!
la 19.05.2011, 17:25
Lau
la 19.05.2011, 17:25
Ana!
la 19.05.2011, 17:37
foarte gustos si eu vreau

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking