Bucăţile de grăsime se taie mărunt şi se călesc, se adaugă ceapa roşie tocată mărunt.
După ce s-a topit grăsimea, se adaugă varza, tocată nu foarte mărunt şi se căleşte totul până-şi schimbă puţin culoarea. Se condimentează cu frunze de cimbru, boia dulce, sos de ardei iute, foi de dafin, piper negru boabe.
Se adaugă 2-3 polonice de supă şi se ţine circa 5 minute la foc mic.
În timpul pregătirii ciorbei de raţă, după ce am adunat spuma, am scos bucăţile de carne pentru varză;
- carnea se prăjeşte pe ambele părţi, în 2-3 lg grăsime (am adunat grăsimea de la ciorbă);
- după ce s-a rumenit, se toarnă un polonic de supă pentru a înăbuşi carnea, după 5 minute oprim focul.
Pieptul l-am tăiat felii subţiri, pulpele le-am lăsat întregi;
Se aşează carnea deasupra verzei călite şi se ţine în cuptor 25 minute, la 180 grade Celsius.
Poftă bună!