Ingrediente
- carne de rata confiata de la pulpe
- 1 ceapa rosie
- 3 linguri grasime
- 2 cartofi mari
- 1 leg.usturoi verde
- patrunjel verde
- sare
- piper
- cimbru uscat
- 4 linguri pesmet
- 1 lingurita oregano uscat
- SOS
- 200 ml smantana lichida
- 200 ml vin alb
- 200 g parmezan ras
Mod de preparare
Carnea maruntita o punem in vasul cu grasime pe foc impreuna cu ceapa tocata marunt iar dupa ce s-a calit dam vasul deoparte;separat facem un piure de cartofi in care adaugam sare,piper,putin cimbru,patrunjel tocat marunt,usturoiul de asemenea si carnea;amestecam totul foarte bine si lasam deoparte;intr-un bol amestecam pesmetul cu piper,cimbru si oregano
Punem pe o tava 2 inele mai mari unse cu ulei, in interior punem amestecul de carne,nivelam suprafata,deasupra punem pesmet si presam putin cu lingurita;dam tava la cuptor 30-40 min apoi o scoatem si lasam sa se raceasca putin
In acest timp facem sosul;punem intr-un vas pe foc smantana,adaugam vinul iar dupa ce s-a evaporat alcoolul cate putin parmezan amestecand continuu
Pentru servire,punem pe un platou cu atentie,rata cu tot cu inel,scoatem inelul,daca a ramas lipit folosim un cutit,facem pe mijloc o incizie unde turnam din belsug sos;alaturi pe platou avem salata verde stropita cu ulei de masline si otet balsamic.
Sa aveti pofta pentru ca este mai mult decat delicioasa!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rata confiata cu sos de parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|