Ingrediente
- 2 vinete;
- 1 dovlecel;
- 2 cepe;
- 4 ardei;
- 300 g ciuperci;
- 1 ardei iute;
- 3 căţei de usturoi;
- 200 mL suc de roşii;
- 1 lgţ cimbru;
- ulei de floarea soarelui;
- ulei de măsline;
- sare;
- piper.
- Cous - cous
- 1 cană couscous;
- 2 căni de apă fierbinte;
- 3 lg ulei de măsline;
- 1 lgţ ciboulette + eşalotă (opţional);
- 1 lgţ condimente uscate - pătrunjel, ardei, morcovi, etc. (opţional);
- sare;
- piper.
Mod de preparare
Se căleşte ceapa în ulei de floarea soarelui.
Se adaugă ciupercile, apoi vinetele, dovleceii, ardeii. Se călesc timp de 3-4 minute, se adaugă sucul de roşii.
Spre final se adaugă usturoiul şi ardeiul iute.
După ce am stins focul am stropit totul cu 2-3 linguri de ulei de măsline.
Şi dacă-i ratatouille, l-am servit alături de couscous.
Cous-cous:
Se toarnă apă clocotită peste cous - cous. Se condimentează cu sare, piper, etc...Se adaugă 3 linguri ulei de măsline, se acoperă, iar după 10-15 minute e bun de servit.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille & Cous - cous" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|