Ratatouille & Cous - cous

Postat de DinDragostePentruGatit in Mancaruri de legume
9 Apr 2012 | 5126 vizualizari
Ratatouille & Cous - cous

Şi da... e ratatouille, nu am chef azi să-l numesc ghiveci :)). De data asta...şoricica :D sunt eu.

Ingrediente

  • 2 vinete;
  • 1 dovlecel;
  • 2 cepe;
  • 4 ardei;
  • 300 g ciuperci;
  • 1 ardei iute;
  • 3 căţei de usturoi;
  • 200 mL suc de roşii;
  • 1 lgţ cimbru;
  • ulei de floarea soarelui;
  • ulei de măsline;
  • sare;
  • piper.
  • Cous - cous
  • 1 cană couscous;
  • 2 căni de apă fierbinte;
  • 3 lg ulei de măsline;
  • 1 lgţ ciboulette + eşalotă (opţional);
  • 1 lgţ condimente uscate - pătrunjel, ardei, morcovi, etc. (opţional);
  • sare;
  • piper.

Mod de preparare

Se căleşte ceapa în ulei de floarea soarelui.

Se adaugă ciupercile, apoi vinetele, dovleceii, ardeii. Se călesc timp de 3-4 minute, se adaugă sucul de roşii.

Spre final se adaugă usturoiul şi ardeiul iute.

După ce am stins focul am stropit totul cu 2-3 linguri de ulei de măsline. 

Şi dacă-i ratatouille, l-am servit alături de couscous.

Cous-cous:

Se toarnă apă clocotită peste cous - cous. Se condimentează cu sare, piper, etc...Se adaugă 3 linguri ulei de măsline, se acoperă, iar după 10-15 minute e bun de servit.

 

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille & Cous - cous" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Chiftelute de cartofi, cu sos picant

Postat de RODIMUR

Chiftelute de cartofi, cu sos picant

Se spală cartofii, se fierb în coajă și când sunt gata, se strecoară de apa în care au fiert și se lasă să se răcorească. Între timp, se spală și se toacă...

Citeste continuarea

Legume sotate cu varza portugheza si sos de soia

Postat de cristeena20

Legume sotate cu varza portugheza si sos de soia

  Mai intai ne ocupam de varza. O rupem cu mana bucati mici, lasand mijlocul frunzei deoparte. Spalam bine si apoi punem la fiert in apa clocotita cu sare pt cca 10-15  minute. Tipul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.04.2012, 20:10
la 09.04.2012, 20:12
vin la cina
la 09.04.2012, 20:16
Va astept...
la 09.04.2012, 20:26
la 09.04.2012, 20:49
papa bun

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking