Ravioli cu unt si verdeata-reteta la steamer

Postat de adnia in Paste
2 Iul 2013 | 4908 vizualizari
Ravioli cu unt si verdeata-reteta  la steamer

Daca tot mi-am luat steamer, pai sa-l folosesc! Mai ales ca baiatului meu i-a cazut cu tronc si ma ajuta la retete, apoi isi ia scaunul si sta in fata aparatului si-l "pazeste" pana e gata mancarea, apoi vine cu faufuria in maini s-o umplu:) Sunt tare fericita ca am gasit si eu ceva sa-i placa, mai ales ca e amator de paste si braaaaaaaaaaaanza:)

Ingrediente

Pt. aluat:

  • 1 ou
  • 2 linguri ulei de masline
  • putina sare
  • faina integrala de grau cat cuprinde, pt. a forma aluatul

Pt. umplutura:

  •  1 ou
  • 50 gr, cascaval ras
  • 50 gr. telemea de oaie

pt. servire:

  •  un cub de unt
  •  verdeata tocata marunt (patrunjel, busuioc, cimbru)

Mod de preparare

Din ingredientele pt. aluat se formeaza o bila elastica, pe care o lasam sa se odihneasca cca 10 minute. Intre timp pregatim umplutura: radem cascavalul si telemeaua, pe care le amestecam cu oul batut.

Aluatul se intinde in foaie subtirica (fiind facut cu faina integrala, e mai ferm si se intinde bine, iar dupa fierbere va fi "al dente"). Decupam cercuri, cu ajutorul decupatorului formei de ravioli (coltunasi), apoi plasam fiecare cerc in forma de ravioli, il umplem cu putina branza (1 lingurita, nu mai mult), pensulam marginea cercului cu apa, apoi inchidem forma si presam bine, ca sa fim siguri ca ravioli s-au sigilat.

La partea cu lucrul aluatului si formarea pastelor ravioli am avut parte de un real ajutor din partea micului meu bucatar, care s-a aratat extrem de grijuliu cu viitoarea sa mancare:))

De aici a fost foarte simplu: am pus impreuna ravioli in compartimentele aparatului cu aburi, am pus apa si am setat la 30 minute.

I-am scos pe farfurie si i-am stropit cu putin unt si verdeata tocata marunt. I-am servit calzi.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ravioli cu unt si verdeata-reteta la steamer" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Galuste din cartofi cu sos de rosii si piept de pui

Postat de timea

Galuste din cartofi cu sos de rosii si piept de pui

Galustele astea mici din cartofi le-am cumparat de la Lidl de la Saptamana Italiana, asta ca sa stiti si voi la ce galuste ma refer. Se fierb in apa cu sare cca un minut pana se redica la...

Citeste continuarea

Noodles cu legume si sos de soia

Postat de AlexTeacher

Noodles cu legume si sos de soia

Incepe prin a pune taiteii de orez la hidratat, in apa rece, pentru 10 minute. Procedeaza la fel si cu urechile de lemn.  Taie morcovii si ardeii batonete. Morcovii trebuie sa fie mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.07.2013, 22:21
la 02.07.2013, 22:21
Imi plac mult
la 02.07.2013, 22:23
foarte tare! bvooo! imi place si aparatul
la 02.07.2013, 22:24
favorite scrie pe ele
la 02.07.2013, 22:28
Ce interesante!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking