Ingrediente
Pentru pasta
- 300 g faina
- 3 oua
- un praf de sare
Pentru umplutura
- 200 g carne de pui tocata
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingurita cu verdeturi italienesti uscate (oregano, maghiran, busuioc, menta, salvie)
Pentru sosul de rosii
- 400 ml suc de rosii facut in casa
- 2 catei de usturoi taiati mic
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita cu verdeturi italienesti uscate
Mod de preparare
Framanta faina cu ouale si cu praful de sare pana ce rezulta o coca. Inveleste-o in folie de plastic si las-o sa se odihneasca 1/2 de ora.
In timpul acesta pregateste umplutura. Caleste carnea in ulei cateva minute, pana ce prinde putina culoare. Amestec-o cu verdeturile italienesti si las-o la racit pe o farfurie.
Imparte coca in 3. Bucatile pe care nu le folosesti pastreaza-le in folie, ca sa nu se usuce. Intinde coca subtire fie cu sucitorul, fie cu masina de paste (la nr 2)
Presara tava de ravioli cu faina. Pune coca deasupra, apoi pune putina carne in fiecare adancitura. Apasa putin cu degetul pe fiecare. Deasupra pune alta foaie de coca. Apasa bine cu sucitorul peste ele. Desprinde-le cu grija si pune-le la uscat 30 de minute.
Pune la fiert 5 l de apa cu putina sare. Fierbe ravioli cam 5- 7 minute, pana ce devin fierti al dente.
Pentru sos incalzeste uleiul, caleste putin usturoiul (ai grija sa nu-l arzi), pune sosul de rosii si verdeturile si fierbe putin pana se leaga sosul.
Optional la servire se poate rade putin parmezan peste acesti ravioli cu sos de rosii
Daca ti-a placut reteta noastra "Ravioli de casa" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|