Reteta 444 - Pui la punga (cu orez) - Pentru Maria

Postat de mihaelar63 in Pui
5 Noi 2013 | 4649 vizualizari
Reteta 444 - Pui la punga (cu orez) - Pentru Maria

Toata lumea face pui fript, la punga, la cuptor. Eu de ce sa nu fac? Dar bineinteles ca va avea ca ingredient condimentul in topul preferintelor mele: cel de paella cu sofran :D Pentru reteta garanteaza Maria - finutza mea care a concluzionat "Papa bun" -si se stie ca copiii nu mint!!!

Ingrediente

  • 1 pui pt . grill (1,6 Kg)
  • 1 ceapa
  • 1 lamaie
  • 5 catei usturoi
  • 1 crenguta rozmarin
  • 1/2 lingurita seminte chimen
  • 1/2 lingurita praf ghimbir
  • 1/2 plic condimente pt paella [ sofran, curcuma , ceapa si usturoi uscat ]
  • sare
  • piper alb
  • 50 ml ulei masline
  • pt orez
  • 50 ml ulei
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • 2 cani orez
  • 4 cani apa
  • 1/2 plic condimente pt. paella
  • sare
  • Mai aveti nevoie de o punga simpla de celofan pentru fripturi de la Alufix

Mod de preparare

Puiul bine curatat si spalat se sareaza si se stropeste cu zeama de lamaie interior-exterior,care il va face fraged. Condimentati cu piper, praf de ghimbir si condiment de paella. In interiorul puiului introduceti ceapa, usturoiul, lamaia ramasa si crenguta de rozmarin. Ungeti cu ulei de masline si masati puiul, presarati chimenul pe deasupra.

Pasarea astfel "dezmierdata" o introduceti in punga pe care o sigilati cu ajutorul clipsului sau o legati pentru a nu iesi aburul. Puneti punga in tava si dati la cuptor aproximativ 2 ore. Puiul este gata cand este rumenit.

Prepararea orezului: Taiati ceapa si caliti impreuna cu orezul, sarea si sofran-ul. Puneti apa si lasati la foc mic pana orezul se infoaie. Se obtine un orez cu o placuta culoare galbena. Nu amestecati deloc, doar la sfarsit puneti verdeata si cu ajutorul unei furculite rasfirati orezul.    

Serviti puiul cald inconjurat de orez. Maria a spus "Nu patrunjei !!!" - deci la cererea oaspetei de onoare am decorat cu ceapa verde si ridichi :D

           

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta 444 - Pui la punga (cu orez) - Pentru Maria" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Papricas cu galuste

Postat de sufletista

Papricas cu galuste

Carnea de pui se spala si se prajeste in putin ulei pana isi schimba culoarea. Scoatem carnea pe o farfurie, adaugam ceapa tocata si lasam sa se caleasca putin. Adaugam boiaua de ardei,...

Citeste continuarea

Aripioare la cuptor

Postat de Constelatialeu

Aripioare la cuptor

Spalam si curatam aripioarele de eventualele impuritati. Cartofii si morcovii, curatati si taiati, cubulete si rondele, ii amestecam cu sare si piper. Intr-o tava rotunda de ceramica sezam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.11.2013, 15:32
bun,gustos si aromat
la 05.11.2013, 15:32
si am gustat si eu prima
la 05.11.2013, 15:33
Ce numar frumos, de retete! La cat mai multe!
la 05.11.2013, 15:37
va pupa Mihaela
la 05.11.2013, 15:41

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking