Reteta de ardei iuti murati, in saramura

Postat de vasimur in Muraturi
8 Oct 2022 | 8417 vizualizari
Reteta de ardei iuti murati, in saramura

De obicei pun ardeii iuți, la murat în oțet, dar băieții mei nu prea agrează oțetul . M-am gândit atunci să adaptez o rețetă simplă, folosită la castraveții murați în saramură. Atâta timp cât castraveții murați în saramură, ies foarte gustoși și crocanți, mă aștept la același rezultat și în cazul ardeilor iuți, murați în saramură. Tocmai am primit de la un vecin 1,3 kg de ardei foarte iuți, așa că m-am pus pe treabă! Iata cum se face Reteta de ardei iuti murati, in saramura! Din ingredientele: ardei, usturoi, dafin, au rezultat 12 porții (borcane de 350ml).                

Ingrediente

  • Ingredientele pentru Reteta de ardei iuti murati, in saramura
  • 1-1,5 kg de ardei iuți verzi/roșii
  • 1 căpățână de usturoi
  • 5-6 foi de dafin
  • frunze de vișin (opțional)
  • 1 lingură de piper boabe
  • 1 legătură de hrean
  • 1 legătură de mărar uscat
  • 1 legătură de cimbru uscat
  • 1 țelină cu frunze
  • 5 linguri de sare mare, neiodată, pentru murături
  • 5 l apă

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de ardei iuti murati, in saramura

Folosim borcane de 350 ml, la spălăm bine și le uscăm, ca să fie sterile.

Spălăm ardeii iuți,îndepărtăm codițele,îi înțepăm în câteva locuri cu o scobitoare și-i așezăm în borcane. Pe cei mai lungi (nu încăpeau în borcane de 350 ml) i-am tăiat rondele așa că mi-au ieșit 9 borcane cu ardei iuți întregi și 3 borcane, rondele.

Observație: Dacă doriți ca ardeii să nu fie foarte iuți, spălați-i foarte bine, eventual țineți-i o jumătate de oră în apă rece. Dacă nici așa nu sunteți mulțumiți, atunci despicați-i în două și îndepărtați semințele, eventual și nervurile, în care se găsește iuțeala (capsaicina).

Curățăm usturoiul, țelina și hreanul și le spălăm bine. Țelina și hreanul le tăiem fîșii pentru ca să le putem strecura printre ardeii iuți, pe care i-am pus deja în borcane. În ficare borcan vom pune și câteva boabe de piper, 1/2 frunză de dafin, eventual 1-2 frunze de vișin, dacă avem. Deasupra punem frunze verzi de țelină, crenguțe de mărar și cimbru, uscate.

Pentru saramură punem o lingură rasă de sare mare neiodată, specială pentru murături, la 1 l de apă. Într-o oală am pus 5 l de apă la fiert și am adăugat sarea ca să se dizolve. Punem saramura fierbinte în borcane, peste ardeii iuți și lăsăm să se răcească până a doua zi. Completăm cu saramură, dacă este cazul, punem capacele și le dăm la cămară.

Observație: Umpleți borcanele până sus, cu saramură, ca să nu rămână aer și când punem capacele, să închidă etanș!

Poftă bună!

Vezi si reteta de Dulceata de ardei iuti!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de ardei iuti murati, in saramura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de gogonele picante

Postat de Ksenya

Reteta de gogonele picante

Iata cum se prepara Reteta de gogonele picante  Am spalat gogonelele. Cu ajutorul unui cutit, am sectionat fiecare gogonica ,dar nu pana la capat, atat cat putem s-o deschidem, ca pe o...

Citeste continuarea

Varza rosie in otet

Postat de Bucataras

Varza rosie in otet

Pentru inceput spala varza, curata frunzele exterioare si scoate-i cotorul.  Taie varza rosie fideluta si pune-o in borcane sterilizate, indesand-o bine.  Pregateste solutia de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.10.2022, 10:39
la 08.10.2022, 12:36
la 08.10.2022, 17:41
la 08.10.2022, 19:37
Mno, buna ideea cu curatatul semintelor! <
la 08.10.2022, 20:09
Mulțumesc frumos!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking