Reteta de aripioare de pui picante, cu cartofi la cuptor

Postat de Caty in Pui
25 Ian 2023 | 4189 vizualizari
Reteta de aripioare de pui picante, cu cartofi la cuptor

 O reteta rapida si gustoasa Pentru Reteta de aripioare de pui picante, cu cartofi la cuptor, sunt necesare cateva ingrediente: aripi, condimente, ulei, cartofi, unt, ketchup, boia.

Ingrediente

  • Pentru Reteta de aripioare de pui picante, cu cartofi la cuptor avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 1,4 kg aripi de pui
  • 1 plic condimente pentru pui
  • 2 lingurite praf de usturoi
  • 4 linguri ulei
  • 1kg cartofi pentru copt
  • 1plic condimete pentru cartofi
  • Pentru sos avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 100g unt
  • 80g ketchup picant
  • un varf cutit boia iute afumata de ardei
  • 3 linguri sos Worcester

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de aripioare de pui picante, cu cartofi la cuptor

Am parlit aripioarele, le -am spalat si le-am portionat. 

Le-am uns cu uleiul, cu condimntul pentru pui si cu usturoiul granulat.

Le-am lasat 30minute sa se marineze. Acum am pus si cartofii la fiert.

Dupa acest timp, am pus aripioarele la cuptor pentru 40 -45 minute, pana s-au rumenit si au fost bine facute.

 Am pregatit sosul, topind untul cu restul ingredientelor si lasat sa dea doua trei clocote.

Am turnat sosul peste aripioarele asezate intr-o caserola, le-am batut usor si le-am lasat sa isi ia gustul, pana am facut si cartofii la cuptor.

Fierti si fierbinti fiind, i-am pus intr-o tava pe hartie de copt, i-am uns cu putin ulei si i-am uns bine cu condimentul. I-am strivit apoi cu ustensila pentru piure, am pus putin unt deasupra si restul de condiment care a mai ramas, apoi i-am dat la cuptor la foc iute pentru 10 minute.

Vezi si reteta de Aripioare super crispy.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de aripioare de pui picante, cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciulama de pui cu dovlecel

Postat de merisor67

Ciulama de pui cu dovlecel

Eu am folosit carne de pui de tara, mai putin pulpele si pieptul. Am pus carnea de pui spalata, la fiert, in putina apa, iar cand a atins punctul de fierbere am scurs apa, am spalat carnea bine...

Citeste continuarea

Pui invelit in piept de porc, cu bere si mirodenii la cuptor

Postat de ancutsa

Pui invelit in piept de porc, cu bere si mirodenii la cuptor

      Se pârlesc pulpele de pui și se spală. Se taie în jumătăți, astfel încât fiecare să aleagă ce îi place – ori...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.01.2023, 20:25
Eu nu mănânc aripioare, dar arată bineeee...!
la 26.01.2023, 07:56
Bune!
la 27.01.2023, 11:33
la 05.02.2023, 23:59
) La aripioare spun pas !!!!
la 07.02.2023, 20:18
Bun, bun totul, dar eu sunt mai mult fana cartofi! Dar nu refuz si doua aripioare!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking