Ingrediente
- Ingrediente Reteta de chec pufos cu nuci: Deliciu moale si aromat, perfect pentru orice ocazie
- 5 oua
- 1 cana zahar
- 1 cana faina
- 6 linguri ulei
- 3 linguri zeama de lamaie
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 lingura cacao
- 1 plic praf de copt
- 2 plicuri zahar vanilat
- 150 g nuci
- un praf sare
Mod de preparare
Cum se prepara Reteta de chec pufos cu nuci: Deliciu moale si aromat, perfect pentru orice ocazie
Se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se topeste zaharul si se obtine o bezea.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul pana se ingroasa putin.
Faina se amesteca cu praful de copt.
Peste albusurile batute se adauga faina amestecata cu praful de copt, zeama de lamaie si se amesteca usor cu o spatula, de sus in jos, pana la incorporare. Se adauga galbenusurile amestecate cu ulei, coaja rasa de lamaie si se omogenizeaza usor, tot de sus in jos.
Se tapeteaza o tava de chec cu hartie de copt (eu am folosit una de cozonac).
Se pune in tava cam jumatate din compozitie si in jumatatea ramasa se pune cacaua si se amesteca bine. Se pune si amestecul cu cacao in tava si se niveleaza. Pe deasupra se presara nucile maruntite.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 minute. Este gata cand trece testul cu scobitoarea.
Se scoate din tava si se lasa la racit. Se taie rece si se serveste.
La fel de gustos este si Checul la metru, o combinatie intre blatul pufos si crema fina, reteta de Chec cu banane si unt de arahide sau reteta de Chec tigrat, un deliciu plin de culoare si gust.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rețeta de chec pufos cu nuci: Deliciu moale și aromat, perfect pentru orice ocazie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (50)
|