Reteta de cornuri pufoase simple

Postat de Retete_gustoase in Dulciuri
2 Oct 2024 | 109 vizualizari
Reteta de cornuri pufoase simple

Iata o reteta de baza pentru cornuri pufoase simple pe care le poti pregati pentru familie. Le poti umple cu gem, nutella sau cu rahat. Pentru aceasta Reteta de cornuri pufoase simple, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, drojdie, zahar, oua, unt si lapte.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de cornuri pufoase simple:
  • 500 g faina
  • 250 ml lapte caldut
  • 1 pliculet drojdie uscata (sau 25 g drojdie proaspata)
  • 50 g zahar
  • 80 g unt topit
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 1 ou pentru uns
  • zahar pudra

Mod de preparare

Cum se prepara Reteta de cornuri pufoase simple:

Intr-un bol mic, amesteca drojdia cu 1 lingurita de zahar si putin lapte caldut. Lasa amestecul sa stea 10 minute pana se umfla.

Intr-un bol mare, pune faina cernuta si adauga zaharul, praful de sare, ouale, drojdia activata si restul de lapte. Amesteca bine, apoi adauga untul topit si framanta pana obtii un aluat elastic si nelipicios. Acopera bolul cu un prosop curat si lasa aluatul sa creasca intr-un loc cald timp de aproximativ 1-1,5 ore, pana isi dubleaza volumul.

 Imparte aluatul in 8-10 bucati egale si ruleaza-le sub forma de cornuri sau rulouri. Asaza-le pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Acopera cornurile si lasa-le la dospit inca 20-30 de minute.

Unge cornurile cu ou batut si coace-le in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 15-20 de minute, pana devin aurii si pufoase.

Dupa ce s-au copt, scoate tava din cuptor si lasa-le la racit, apoi pudreaza-le cu zahar vanilat.

Serveste-le calde, simple sau cu unt si gem!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de cornuri pufoase simple" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (0)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Biscuiti cu scortisoara

Postat de timea

Biscuiti cu scortisoara

Punem intr-un bol untul, zaharul si oul si amestecam cu un tel. Adaugam apoi pe rand sarea, esenta, praful de copt si praful de scortisoara. La final incorporam treptat faina, cam trei sferturi...

Citeste continuarea

Cozonac fara framantare - reteta mea nr. 100

Postat de TAB1TA

Cozonac fara framantare - reteta mea nr. 100

Pentru reusita cozonacului: in bucatarie trebuie sa fie cald, sa nu fie curent. Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Nu se deschide usa cuptorului in primele 20 de minute. Faina...

Citeste continuarea

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking