Ingrediente
- Ingrediente Reteta de cornuri pufoase simple:
- 500 g faina
- 250 ml lapte caldut
- 1 pliculet drojdie uscata (sau 25 g drojdie proaspata)
- 50 g zahar
- 80 g unt topit
- 2 oua
- 1 praf de sare
- 1 ou pentru uns
- zahar pudra
Mod de preparare
Cum se prepara Reteta de cornuri pufoase simple:
Intr-un bol mic, amesteca drojdia cu 1 lingurita de zahar si putin lapte caldut. Lasa amestecul sa stea 10 minute pana se umfla.
Intr-un bol mare, pune faina cernuta si adauga zaharul, praful de sare, ouale, drojdia activata si restul de lapte. Amesteca bine, apoi adauga untul topit si framanta pana obtii un aluat elastic si nelipicios. Acopera bolul cu un prosop curat si lasa aluatul sa creasca intr-un loc cald timp de aproximativ 1-1,5 ore, pana isi dubleaza volumul.
Imparte aluatul in 8-10 bucati egale si ruleaza-le sub forma de cornuri sau rulouri. Asaza-le pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Acopera cornurile si lasa-le la dospit inca 20-30 de minute.
Unge cornurile cu ou batut si coace-le in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 15-20 de minute, pana devin aurii si pufoase.
Dupa ce s-au copt, scoate tava din cuptor si lasa-le la racit, apoi pudreaza-le cu zahar vanilat.
Serveste-le calde, simple sau cu unt si gem!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de cornuri pufoase simple" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (0)
|