Reteta de lemon cake, in stilul meu

Postat de Constelatialeu in Torturi
30 Sep 2022 | 7066 vizualizari
Reteta de lemon cake, in stilul meu

Aceasta Reteta de lemon cake, in stilul meu, o am salvata la favorite de ceva vreme, doar ca  am uitat de ea, noroc ca a fost distribuita pe pagina de facebook a Bucatarasului si mi-a sarit direct pe retina. Ca si ingrediente, am folosit: oua, faina, zahar, ciocolata, lapte, unt, lamaie. Reteta ii apartine lui Miha, eu m-am inspirat de la ea, iar inspiratia ei o gasiti citind reteta ei. Trebuie sa recunosc ca eu sunt o aiurita, nu ma pot tine de o reteta cap coada, nu pot si pace, fac ce fac si deviez de la ea. In principiu nu am schimbat esenta, adica acreala, dar am umblat la dimensiunea blaturilor, la felul in care se asambleaza, am amestecat cremele, am folosit o ciocolata cu gust de lamaie, am plusat cu un krant de alune de padure. La treaba fetito, lumea se plictiseste repede si oricum nu citeste introducerea...)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Daca vreti reteta asa cum a executat-o Miha ciocaniti la usa ei si cititi acolo ce si cum a facut.

Ingrediente

  • Blat- 20 cm (cantitatile pentru un blat, se repeta de 3 ori, exceptand ciocolata, care se foloseste la un singur blat)
  • 2 oua
  • 34 g faina
  • 50 g zahar
  • 16 g amidon
  • 100 g ciocolata galbena cu aroma de lamaie
  • Mousse de lamaie
  • Ingredientele pentru Reteta de lemon cake, in stilul meu:
  • 2 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri amidon
  • 350 ml lapte 3,5% grasime
  • 60 ml zeama de lamaie
  • 10 g gelatina
  • 500 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • Lemon crud
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • zeama si coaja de la o lamaie mai mare
  • 75 g unt cu 82% grasime
  • Krant
  • 100 g alune de padure maruntite
  • 3 linguri zahar

Mod de preparare

Iata cum am pregatit Reteta de lemon cake, in stilul meu:

Blat ; Am folosit o forma de silicon cu diametrul de 20 cm, unsa cu putin ulei. Albusurile de la cele 2 oua le-am mixat cu un praf de sare, am adaugat 25 g zahar si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Galbenusurile cu 25 g zahar le-am mixat pana si-au dublat volumul si si-au schimbat culoarea, am incorporat faina si amidonul cernute, apoi am incorporat bezeaua cu miscari lente de jos in sus. Am pus compozitia in forma, am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 10-15 min sau pana ce se desprinde pe margine si se rumeneste usor. Se lasa sa se raceasca bine, apoi ciocolata topita am intins-o uniform peste blat, am bagat blatul la congelator sa se intareasca bine ciocolata. Procedam la fel si pentru urmatoarele 2 blaturi, exceptand ciocolata.

Mousse de lamaie ; Am stors 2 lamai si 1 limeta si am obtinut 60 ml zeama, in zeama de lamaie am pus la hidratat gelatina. Intr-un castron de inox am pus cele 2 oua, le-am mixat, am adaugat zaharul si amidonul cernut si am continuat sa mixez, apoi am diluat cu laptele fierbinte. Am asezat castronul pe baia de abur si am amestecat continuu pana a inceput sa se ingroase crema, fara sa ajunga la punctul de fierbere. Am luat castronul de pe baia de abur si am lasat cateva minute sa se raceasca crema, apoi am incorporat gelatina hidratata, am omogenizat bine si am acoperit crema cu folie alimentara. Am lasat sa se raceasca bine.  Smantana pentru frisca, rece, am mixat-o cu zaharul vanilat pana am obtinut o frisca ferma. Am incorporat frisca in crema racita si am omogenizat bine.

Lemon crud ; Intr-un castron am pus zeama si coaja de la o lamaie mare, am adaugat zaharul si am pus pe baie de abur sa fiarba. Separat am mixat bine cele 2 oua, apoi le-am incorporat in zeama fiarta, am amestecat continuu pana a inceput sa se ingroase. Am luat castronul de pe baia de abur si am incorporat untul, am omogenizat, am acoperit crema cu folie alimentara si am lasat sa se raceasca bine.

Asamblare ; Aici incepe nebunia, ca n-am respectat reteta. Blaturile mele le-am facut mai mici, deci au iesit un pic mai inalte. Am scos din congelator blatul cu ciocolata, pe celelalte doua le-am nivelat un pic cu ajutorul unui cutit, aragazul meu nu sta prea drept, asa ca am incercat sa le fac o suprafara uniforma taind un pic din ele. Initial trebuia sa intind un strat subtire de lemon crud si apoi sa intind un strat de mousse de lamaie, dar nu stiu ce mi-a venit si am amestecat cele doua creme si am facut una singura. Acum sa zic cu am asamblat tortul. Blatul cu ciocolata l-am asezat pe platou cu ciocolata in jos, am intins un strat de crema obtinuta din cele doua creme, am nivelat si am asezat al doilea blat, peste care am intins un strat de crema si am asezat si al treilea blat, am imbracat tortul cu crema. Din restul de crema ramasa am ornat tortul, l-am dat la frigider pana am facut krantul. Am spart alunele le-am taiat in bucatele mici, am caramelizat zaharul si apoi am adaugat alunele, am omogenizat si am intins amestecul de un fund uns cu ulei. Am lasat sa se raceasca bine, apoi am maruntit krantul. Am scos tortul din frigider si l-am imbracat in krant. Gata, l-am dat gata si pe asta, verdictul mai maine , in noaptea asta sta la frigider.

Vezi si reteta de Tort cu afine si bezea de lamaie

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de lemon cake, in stilul meu" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tortulet ''6''

Postat de Constelatialeu

Tortulet ''6''

Blatul: Albusurile le batem spuma tare cu zahar.Topim margarina si o lasam sa se raceasca,dupa ce s-a racit o adaugam peste galbenusuri frecand ca la maioneza.Faina o amestecam cu praful de...

Citeste continuarea

Tort diplomat cu crema de lamaie si mure

Postat de gurita_ta2005

Tort diplomat cu crema de lamaie si mure

Murele se spala daca sunt proaspete si se lasa la scurs,iar ananasul se scoate din zeama ,se taie bucati mici si se pune deoparte la scurs. Se amesteca praful de crema cu laptele si zaharul,se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.10.2022, 02:00
la 01.10.2022, 08:28
Delicios!
la 01.10.2022, 09:03
la 01.10.2022, 12:30
da' o felie ne dai? ))
arata minunat!
la 01.10.2022, 19:51
Un mega, mega deliciu de tort! Imi place enorm toata combinatia! Bravo!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking