Ingrediente
- Ingredientele pentru reteta de Lohikeitto, supa finlandeza de somon
- Pentru stoc
- 1 ,5 kg tacam de peste
- 1 morcov
- 1 buc telina
- 4 litri apa
- o lingutita sare
- 5 boabe piper
- 1 foaie dafin
- Supa
- 2 linguri unt
- 1 praz feliat (partea alba)
- 8-9 cani(250 ml) stoc de peste (poate fi inlocuita cu apa)
- 450 g cartofi, tăiați cubulețe
- 1 morcov potrivit taiat felii
- 450 g file de somon, dezosat, decojit și tăiat în bucăți mici
- 1 cană (250 ml) smântână grasă 30%
- O legatura mărar proaspăt pentru garnisit, tocat mărunt
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Iata cum se prepara reteta de Lohikeitto, supa finlandeza de somon
Topiți untul într-o oală. Adaugati morcovul si sotati 4 minute, adăugati prazul feliat si cartofii; prăjiți până prazul devine translucid, aproximativ 2 minute.
Adăugați stocul de peste trecut prin sita. Se aduce la fierbere și se fierbe aproximativ 10 minute la foc mediu. În acest moment, cartofii ar trebui să fie aproape gata.
Adăugați bucățile de somon și smântâna, și mai fierbeți aproximativ 5-6 minute, din când începe să fiarbă.
Opriți focul și adăugați mararul, sare și piper. Acoperiti cu un capac și așteptați încă 10 minute .
Supa de somon este gata.
Optional se serveste cu felii de lamaie.
Vezi si reteta de Supa tatarasca de berbecut.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de Lohikeitto, supa finlandeza de somon (nr.10 din Top Best Soups in the World)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|