Reteta de mancarica de ardei copti cu dovlecel

Postat de Caty in Mancaruri de legume
6 Sep 2023 | 4385 vizualizari
Reteta de mancarica de ardei copti cu dovlecel

Dragii mei, azi am gatit pentru sotul meu si mine, tocanita delicioasa de ardei capia copti, cu dovlecel ras.
Bestiala ca orice mancare cu ardei copti! Pentru Reteta de mancarica de ardei copti cu dovlecel sunt necesare cateva ingrediente: ardei, dovlecei, ceapa, usturoi, rosii.

Ingrediente

  • Ingredientele pentru Reteta de mancarica de ardei copti cu dovlecel:
  • 2 kg ardei capia
  • 500 g dovlecel ras
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • 2 rosii
  • Sare
  • Piper negru macinat
  • 1 foaie de dafin
  • 50 ml ulei

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de mancarica de ardei copti cu dovlecel:

Mai intai coacem ardeii capia. Ii punem intr-un vas, ii pudram cu sare si ii acoperim. Ii lasam sa stea pana se racoresc. Ii curatam si le scoatem cotoarele.
Ceapa o tocam marunt si o calim impreuna cu usturoiul tocat si el marunt, in ulei, pana se inmoaie. Adaugam dovlecelul ras si lasam vreo 15 minute sa se caleasca impreuna cu ceapa. Adaugam si zeama de la ardeii curatati. Da gust bun tocanitei.
Cand s-au mai inmuiat si dovleceii, adaugam rosiile taiate cubulete si le calim inca vreo 10 minute. La mine a durat 35 minute de cand am pus ceapa si pana am pus ardeii.
Adaugam ardeii taiati cubulete si fierbem la foc mic, adaugand din cand in cand cate putina apa(cat sa nu se prinda de fundul cratitei), inca 25-30 minute. Cu 5 minute inainte de a fi gata, se adauga foaia de dafin, sare dupa gust si piper negru macinat dupa gust.
A iesit o minunatie de tocanita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de mancarica de ardei copti cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciuperci cu ceapa verde,rosii cherry si smantana

Postat de gurita_ta2005

Ciuperci cu ceapa verde,rosii cherry si smantana

Ciuperciile champignon se curata de pielita de deasupra,se taie felii si se clatesc bine sub jet de apa rece. Se pun intr-o cratita sau ceaun se pune cubul de unt,si se lasa cateva minute sa se...

Citeste continuarea

Tocanita de zucchini cu mozzarella

Postat de mihaelar63

Tocanita de zucchini cu mozzarella

Legumele se spala. Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Zucchini se feliaza  in sferturi de rondea. Se pun toate la inabusit cu apa, sare si putin cimbru uscat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.09.2023, 06:53
tare buna
la 07.09.2023, 12:28
Asa cum spui, ce mancare cu ardei nu e gustoasa?
la 13.09.2023, 20:29
Bună, bună!
la 14.09.2023, 21:17
Merge la favorite !!! Pentru mine , orice este cu dovlecel imi creeaza apetit !!!
la 29.09.2023, 20:08
O mancare gustoasa ai pregatiti aici!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking