Reteta de marmelada de mere

Postat de Constelatialeu in Dulceata / Gem
4 Noi 2023 | 1645 vizualizari
Reteta de marmelada de mere

Cu gandul la marmelada care se gasea pe vremuri, aia de se gasea depozitata in ladite si se taia cu cutitul, am zis sa incerc si eu, n-am avut mere multe asa ca n-am pus-o in ladita, am pus-o in borcanele, dar a iesit foarte legata si delicioasa. Merele nu au zemoase din cauza de seceta asa ca n-am scazut mullt la ele, dar am preferat sa le fac bag in cuptor si sa le scad la foc mic, asa pe indelete fara graba. "Culori de toamnă în bucate."  Pentru Reteta de marmelada de mere sunt necesare doar doua ingrediente: mere si zahar.

Ingrediente

  • Ingredientele pentru Reteta de marmelada de mere
  • 3 kg de mere curatate de coaja si taiate in bucati
  • 1 kg de zahar

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de marmelada de mere

Am curatat merele de coaja, le-am taiat in bucatele apoi le-am pus in robot si le-am maruntit pana am obtinut o pasta mai granulata. Am pus merele intr-o oala de inox incapatoare, am adaugat zaharul si am bagat oala la cutor la foc mic pentru cateva ore 5-6 ore. Am scos cratita din cuptor si am pus marmelada obtinuta in borcane. Borcanele le-am capacit apoi le-am pus in cuptorul incins bine ( focul sa fie stins inainte de a baga borcanele in cuptor). Simplu si delicios, numai buna de intins pe paine cu unt la mic dejun sau umplutura in cornuri delicioase.

Vezi si reteta de gem de macese.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de marmelada de mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Dulceata de cirese in sirop de zahar

Postat de Lia1

Dulceata de cirese in sirop de zahar

Speli fructele, le scurgi bine de apa si le cureti de codite si samburi (fara sa isi piarda forma). 1. Intr-o cratita cu suprafata mare de evaporare pui la fiert la foc mediu zaharul, apa si...

Citeste continuarea

Dulceata de coacaze rosii/negre

Postat de Corina33

Dulceata de coacaze rosii/negre

Se îndepărtează coditele de la coacăze și se spală bine de mai multe ori. Apa se pune la fiert împreună cu zahărul, iar când începe să se lege ca un sirop,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.11.2023, 23:27
la 05.11.2023, 13:31
🤩🤩🤩
la 05.11.2023, 20:50
Cate delicii ai in beciul tau, ca as veni la tine doar pentru a face o mare degustare!
la 14.11.2023, 20:14
Bun, bunuț!

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking