Reteta de Negresa cu ciocolata neagra Kandia pentru prajituri, 50% cacao

Postat de Bucataras in Dulciuri
27 Noi 2019 | 3862 vizualizari
Reteta de Negresa cu ciocolata neagra Kandia pentru prajituri, 50% cacao

 Cum prepari in casa o. reteta delicioasa de Negresa cu ciocolata. Am folosit ciocolata neagra Kandia datorita concentratiei de 50% cacao si a gustului intens de ciocolata

Ingrediente

150 g unt moale

150 g zahar brun
3 oua
50 g cacao
130g nuca macinata
1 lingurita esenta de rom
150 g faina
1 lingurita praf de copt
Glazura:
80 g ciocolata neagra
100 ml smantana lichida pentru frisca
fulgi de cocos

Mod de preparare

Mod de preparare Negresa cu ciocolata neagra Kandia pentru prajituri, 50% cacao
Prajitura pufoasa careia nu poti sa-i rezisti, negresa cu glazura de ciocolata si fulgi de cocos, se prepara simplu si acasa. Mixam untul moale cu zaharul brun pana devine cremos, apoi adaugam pe rand cate un ou. Amestecam faina cu cacao si praful de copt si le punem in compozitie.
La final adaugam esenta de rom si nuca taiata.
Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem negresa la 180 de grade pentru 30-40 de minute. O lasam la racit si pregatim glazura.
Taiem ciocolata marunt si punem peste ea frisca fierbine, amestecand pana obtinem o glazura fina.
Dupa ce negresa s-a racit, o taiem in cuburi, o glazuram si presaram deasupra fulgi de cocos.
De ce sa folosim ciocolata neagra Kandia pentru prajituri? Pentru ca are  o masa de cacao de o calitate superioara, de origine Ghana. Boabele de cacao de origine Ghana sunt recunoscute atat pentru profilul de aroma special, intens de ciocolata, dar si pentru calitatea lor ( continut mare de grasime, adica unt de cacao).
Aroma este una clara, curata, de ciocolata, urmata de note de cafea si nuci, ce balanseaza notele usoare de lemn, si de note delicate de fructe. Aciditatea este relativ neutra , gradul de amar este relativ mediu. Toate aceste caracteristici contureaza un profil de gust balansat, rotund, cu gust specific de ciocolata.
Spre deosebire de profilul de gust Ghana, alte origini au un profil de gust diferit: Brazilia are un gust de cacao slab, dar poate fi acid, amar si astringent, iar Ecuador are un profil mai balansat fata de Brazilia, dar nu are gustul specific de ciocolata al boabelor de origine Ghana.
Spor la pregatit reteta de Negresa cu ciocolata neagra Kandia pentru prajituri, 50% cacao
Citeste si:
Cum prepari acasa reteta de Mousse de ciocolata neagra Kandia: https://www.bucataras.ro/retete/mousse-de-ciocolata-neagra-kandia-la-pahar-91555.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de Negresa cu ciocolata neagra Kandia pentru prajituri, 50% cacao" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pancakes cu banane

Postat de merisor67

Pancakes cu banane

Nu am pus mult zahar pentru ca au fost dulci si bananele si merisoarele si le-am servit cu peltea de gutui, care de asemeni este foarte dulce. Punem untul intr-un bol si il frecam cu zaharul si...

Citeste continuarea

Ciocolata calda

Postat de Bucataras

Ciocolata calda

Incepe cu pregatirea ganajului care mai tarziu va deveni baza pentru ciocolata calda. Rupe ciocolata in bucati mici si o pune-o intr-un castron. Pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.11.2019, 20:40
Ce de cociolata
la 27.11.2019, 20:45
Ai cumparat ciucalata din camara ?
la 27.11.2019, 21:10
Cu ce-mi vii tu Bucatrasule ? Chiar acum cand am cuptorul defect yahoo06.gifConform legilor lui Murphy , doar prajituri si fripturi la cuptor am pofta sa fac )
la 27.11.2019, 21:19
Miha
la 27.11.2019, 22:23

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking