Ingrediente
- Ingredientele pentru Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana
- tava cu dimensiuni de 24/35 cm
- 12 foi de placinta ( au fost 13 cu noroc )
- 500 g branza oaie si capra
- 400 g smantana cu 40% grasime
- 5 oua si 4 albusuri
- 80 g unt cu 82% grasime , topit, pentru uns foile
- Pt. turnat deasupra placintei
- 4 galbenusuri
- 600 g lapte dulce cu 3,5% grasime
Mod de preparare
Iata cum se prepara Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana
Am pregatit umplutura intr-un castron de inox, am ras branzeturile, am adaugat smantana si cele 5 oua intregi si 4 albusuri, am omogenizat totul foarte bine. Am pus la topit untul, apoi am uns foile, cate doua, am intins pe jumatate din ele umplutura ( am impartit umplutura in asa fel incat sa-mi ajunga pentru cele 6 foi ( 12 foi impartite in 6 ), am adus jumatate foilor peste umplutura, apoi am mai pliat de cate 2 ori, am asezat sulul format in tava tapetata cu hartie de copt. Am procedat la fel cu restul de foi si umplutura, am asezat toate cele 6 sulurile in tava, am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, cand a inceput sa se rumeneasca am turnat peste placinta amestecul format din cele 4 galbenusuri si lapte si am mai lasat la cuptor pana a fost absorvit tot laptele. Este o placanta care se serveste atat calda cat si rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|