Reteta de post delicioasa – hummus

Postat de ralucaveggie in Mancaruri de post
2 Mar 2012 | 5372 vizualizari
Reteta de post delicioasa – hummus

Buna, Azi gatim o reteta de post delicioasa- Hummus, e foarte usor de facut si nici nu va trebuie multe ingrediente! Pentru sectiunea noastra de retete, primim in fiecare saptamana cate o reteta nou – nouta de la bloggeri nostri culinari, asa ca daca suneti in pana de idei, stati pe-aproape! Nu-ti trebuie decat: boabe de naut fierte, ulei de masline, sare si piper si e gata in 30 de minute. Dati-mi de stire daca v-a reusit sau nu! http://www.veggie.ro/blog/ro/reteta-de-hummus-delicious/

Ingrediente

  • 2 cutii de naut fiert (altfenativ se fierb 200 gr de naut uscat dupa ce boabele au stat peste noapte la inmuiat)
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa sau 1/2 praz (prazul e mai delicios)
  • 2 linguri mari de pasta tahini/tahina
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 1 lingurita chimen sau condimente arabesti pentru hummus
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • boia de ardei dulce pentru decor

Mod de preparare

Boabele fierte de naut se trag la tigaie in ulei cu ceapa sau praz.

Toate ingredientele se adauga in blender, incepand cu cele mai umede pana la cele mai uscate. Boabele de naut trebuie sa fie cuprinse in lichid macar pana la 1/2 ca sa aveti o consistenta buna dupa mixare ; daca nu aveti suficient lichid compeltati cu zeama ramasa de la fiert sau merge si cu apa calda.

Mixati bine toate ingredientele la blender (mai putin boiaua pentru decor) pana devine o pasta usor tartinabila.

Decorati cu boia inainte de servire (secretul e sa o imprastiati in ploaie cu ajutorul unei site mici) sau cu ulei de susan sau cu orice alte bunatati.

Pofta mare!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de post delicioasa – hummus" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba primavaratica de fasole boabe

Postat de MotanLaOale

Ciorba primavaratica de fasole boabe

Fasolea se pune la inmuiat de seara. Se curata ceapa, ceapa verde, zarzavatul, ardeiul, se spala si se toaca marunt. Eu am pus la fiert fasolea cu putina sare in oala sub presiune, cam o...

Citeste continuarea

Supa crema de linte picanta

Postat de panacris

Supa crema de linte picanta

 Verdețurile se spală, se curăță, apoi se toacă mărunt. Aparatul de gătit CrockPot se setează la funcția HIGH pentru 120 de minute. În vasul de ceramic se pun verdețurile,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.03.2012, 17:16
la 02.03.2012, 18:02
Bun si hranitor.
la 02.03.2012, 18:55
Gustos
la 02.03.2012, 18:57
trebuie sa fie bun
la 02.03.2012, 20:50
bine ai venit!!!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking