Ingrediente
- Reteta de preparare a papanasilor
- 500 g branza dulce de vaca
- 4 plicuri zahar vanilat burbon
- 3 plicuri zahar vanilat obisnuit
- un varf de sare
- 100 grame zahar
- 300 g faina
- un praf de copt
- 1/2 lingrita scortisoara
- 4 oua intregi
- smantana
- dulceata de afine
Mod de preparare
Reteta de preparare a papanasilor
Deci branza, ouale, sarea, zaharul vanilat, scortisoara, sarea, zaharul, praful de copt toate le-am pus intrun vas si le-am amestecat pana s-au omogenizat foarte bine, obtinand o coca nici prea consistenta nici prea moale.
Cu mainile pline de faina am luat cate o bucata de coca cam cat mi-a intrat in podul palmei si am facut cate o sfera pe care am turtit-o usor si am facut o gaura la mijloc rezultand o forma de inel. Separat am facut mici cocoloase pentru "motul" :P papanasilor ;)
Am pus ulei intr-o tigaie mai adanca si i-am prajit la foc mai molcom sa creasca, rumeneasca si prajeasca fara insa ai arde.
La sfarsit i-am papat cu dulceata de afine si smantana!
Foaie verde si-o sulfina
Va doresc chiar pofta buna! ;)
Mosuletul
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|