Ingrediente
- Reteta de preparare a papanasilor
- 300 g brânza de vaci
- 80 g zahar
- 2 oua
- 200 g faina
- 3 linguri griş
- ½ linguriţă bicarbonat de sodiu
- Sare
- Vanilie
- Coaja de lamâie
- Ulei pentru prajit
- Iaurt şi dulceata de maceşe pentru servit
Mod de preparare
Reteta de preparare a papanasilor
Am amestecat brânza cu zaharul ,ouale,sarea,bicarbonatul si aromele.
Am pus grisul si faina pe rând .
Nu puneti toata faina daca nu este nevoie,trebuie sa obtinem doar un aluat din care sa putem modela papanasii nu foarte tare.
Depinde foarte mult si de cât este de scursa brânza.
Am format bilute,le-am aplatizat putin si am facut o gaura la mijloc.
Am mai facut si bilute mai mici de pus deasupra celor mari.
Le-am prajit în ulei.
Puteti sa folositi un vas mai mic ca diametru pentru ca papanaşii sa fie acoperiti cu ulei.
Dupa ce s-au prajit pe ambele parti i-am scos pe hârtie absorbanta.
Am servit papanasi cu iaurt si dulceaţă de maceşe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (81)
|