Ingrediente
- Reteta de preparare a papanasilor
- branza de vaci 1 kg
- faina 400 gr
- oua 150 gr (3 oua)
- zahar 100 gr
- bicarbonat 3 gr
- razatura de lamaie 10 gr (cam 2 - 3 lamai rase)
- gris 100 gr
- smantana 500 gr
- dulceata 250 gr
- zahar pudra 50 gr
- sare 20 gr
- ulei
Mod de preparare
Reteta de preparare a papanasilor
Faina se cerne.
Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc sub jet de apa rece.
Branza de vaci se amesteca cu faina, ou, zahar, bicarbonat, razatoare de lamaie, apoi din compozitie se impart 12 bucatele de aluat. Din fiecare bucata de aluat se portioneaza cate 2 (la portie). Din fiecare bucata se taie o bucatica de marimea unei maslini mari. Din cea mare se formeaza un cilindru, iar din cea mica o biluta si apoi se arunca toate in uleiul incins. Cilindrul rumenit se aseaza pe farfurie, se umplu cu dulceata, se pune smantana, se pune biluta deasupra si se toarna din nou smantana.
Se orneaza cu dulceata si zahar farin!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|