Ingrediente
- Reteta de preparare a papanasilor
- 600 g branza dulce
- 350 g faina ( verificati consistenta aluatului)
- 200 g zahar
- un praf de sare
- o lingurita rasa de bicarbonat de amoniu alimentar
- 20 ml zeama de lamaie
- 3 oua
- 300 ml ulei
- dulceata de visine
- samantana 12% grasime
Mod de preparare
Reteta de preparare a papanasilor
Branza, ouale, zaharul, sarea, faina, bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie se amesteca pana se formeaza un aluat potrivit de tare.
Din acest aluat se fac portii/rotunduri plate in interiorul carora faceti gaura. La cate portii de papanasi modelati ies tot atatea bilute modelam cu mana.
Punem intr-o tigaie uleiul la incins si punem papanasii pa prajit.nIi intoarcem pe ambele parti. Trebuie sa aibe o culoare rumenie, frumoasa. Se scot pe o farfurie cu servetel pentru a absorbi surplusul de grasime.
Se servesc cu smantana si dulceata de visine.
Pofra buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (57)
|