Ingrediente
- Reteta de preparare a papanasilor
- 400 gr branza de vaci
- 2 oua
- 4 linguri faina
- 4 linguri gris
- 2 linguri zahar
- coaja de lamaie
- vanilie
- sare
- pesmet
- ulei
Mod de preparare
Reteta de preparare a papanasilor
Branza se mixeaza impreuna cu o lingura de zahar,ouale,vanilia si coaja de lamaie.Apoi se adauga faina si grisul si putina sare.Din aceasta compozitie se fac niste bilute,nu foarte mari pentru ca ele isi vor mai mari volumul dupa ce fierb.
Intr-o oala se pune apa la fiert cu putina sare.Se pun pe rand bilutele de branza in apa .Le lasam sa fiarba pana cand se ridica la suprafata apei.Le scoatem si le lasam sa se scurga pe un prosop absorbant.
Intr-o tigaie punem putin ulei si prajim putin pesmet cu zahar.Dupa ce papanasii s-au scurs ii tavalim prin pesmet.
Se servesc calzi cu smantana si dulceata.Se mai poate adauga si zahar.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (55)
|