Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata

Postat de Oana in Dulciuri
2 Mai 2009 | 15700 vizualizari
Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata

Reteta de preparare a papanasilor Asta e desertul meu preferat cand sunt la munte! nu stiu de ce, dar asa asociez eu papanasii, cu aerul curat de munte Am o reteta simpla, papanasii ies garantat!

Ingrediente

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 1 pachet de branza de vaci
  • 2 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un varf de cutit cu bicarbonat stins in lamaie
  • un praf de sare
  • faina cat incape
  • smantana
  • dulceata de afine

Mod de preparare

Reteta de preparare a papanasilor

Amestecam ingredientele cu mixerul si apoi punem faina, putin cate putin, framantam pana se formeaza un aluat care nu se mai lipeste de maini si revine daca il apesi cu degetul. Atentie mare sa nu puneti faina prea multa, sa iasa coca prea tare! Pe masa presarata cu faina se formeaza papanasii cu gaura in mijloc plus niste bilute pentru decor (sa fie egala la numar cu papanasii).

Se prajesc apoi in ulei incins, pe ambele parti si se scot pe un servet de hartie.

Se servesc cu smantana deasupra si dulceata de afine sau fructe de padure (dar merge si altfel de dulceata- visine, capsuni).

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza proaspata de vaci

Postat de AlexTeacher

Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza proaspata de vaci

reteta de preparare a papanasilor  Amesteca faina cu praful de copt si sarea. Intr-un castron incapator pune branza proaspata, oul, zaharul-atat cel normal cat si cel vanilat, esenta...

Citeste continuarea

Desert reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de cirese negre

Postat de oanapl

Desert reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de cirese negre

Reteta de preparare a papanasilor  Intr-un castron, pui branza faramitata, apoi adaugi sarea, zaharul vanilat, praful de copt si ouale batute. Amesteci pana se omogenizeaza compozitia,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.09.2009, 14:57
sunt nemaipomeniţi papanaşii, sunt delicioşi
la 14.09.2009, 16:14
Nicoleta, ma bucur ca-ti plac!
la 15.09.2009, 21:31
Este desertul meu preferat in ultima vreme, dar nu am facut niciodata! Eu am mancat mereu de la restaurantul "La Mama"
la 15.09.2009, 23:53
Liana, nu-s greu de facut, dar trebuie atentie la cantitatea de faina, daca pui prea multa nu se mai umfla asa frumos...coca trebuie sa fie moale, dar sa nu se lipeasca de degete si sa poata fi modelata usor.
la 24.09.2009, 20:07
fac si eu maine sunt tare curioasa sa vad daca imi ies

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking