Ingrediente
- Reteta de preparare a papanasilor
- 1 pachet de branza de vaci
- 2 oua
- 2 plicuri zahar vanilat
- un varf de cutit cu bicarbonat stins in lamaie
- un praf de sare
- faina cat incape
- smantana
- dulceata de afine
Mod de preparare
Reteta de preparare a papanasilor
Amestecam ingredientele cu mixerul si apoi punem faina, putin cate putin, framantam pana se formeaza un aluat care nu se mai lipeste de maini si revine daca il apesi cu degetul. Atentie mare sa nu puneti faina prea multa, sa iasa coca prea tare! Pe masa presarata cu faina se formeaza papanasii cu gaura in mijloc plus niste bilute pentru decor (sa fie egala la numar cu papanasii).
Se prajesc apoi in ulei incins, pe ambele parti si se scot pe un servet de hartie.
Se servesc cu smantana deasupra si dulceata de afine sau fructe de padure (dar merge si altfel de dulceata- visine, capsuni).
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (5)
|