Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si gem

Postat de Bucataria_Portocalie in Prajituri
14 Ian 2010 | 8712 vizualizari
Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si gem

 Reteta de preparare a papanasilor

Ingrediente

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 250 gr branza grasa de vaci
  • 150 gr faina
  • 1 ou
  • 2 linguri gris
  • 2 linguri zahar
  • ulei pentru prajit
  • coaja de la o lamaie
  • smantana si dulceata (de visine am avut eu) pentru servit
  • vf sare
  • 1 lingurita bicarbonat (stins cu zeama de lamaie)

Mod de preparare

Reteta de preparare a papanasilor

Amestecam branza de vaci, grisul, coaja de lamaie, zaharul, oul, vf de sare, bicarbonatul si faina pana formam un aluat.

 Aluatul trebuie sa fie moale dar cu consistenta ferma pentru a putea fi modelat.


Din aluat formam bile si le facem o gaura in mijloc. Lasam aluat si pentru bilele acelea micute pentru a le aseza deasupra papanasilor.

Prajim papanasii in baie de ulei incins (altfel se ard si nu cresc) si-i servim cu smantana si dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si gem" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert reteta de preparare a papanasilor

Postat de cristeena20

Desert reteta de preparare a papanasilor

Reteta de preparare a papanasilor Intr-un bol amestecam branza de vaci cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie razuita, oul, biocarbonatul si praful de sare. Apoi adaugam treptat faina. Amestecam...

Citeste continuarea

Reteta de preparare a papanasilor fierti cu pesmet de biscuit si dulceata de trandafir

Postat de gaby_d

Reteta de preparare a papanasilor fierti cu pesmet de biscuit si dulceata de trandafir

Reteta de preparare a papanasilor Pregateste pentru inceput compozitia pentru papanasi. Intr-un bol amesteca cu mana toate ingredientele. Lasa deoparte pentru 25-30 minute. Intr-un vas...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.01.2010, 13:24
ce frumosi sunt... pun pariu ca-s gustosi... si eu fac papanasi pt ca se afla printre deserturile mele favorite
la 14.01.2010, 20:32
bun,bun....ploua -ngura cu galeata ,cam pe la toata lumea!
la 14.01.2010, 21:25
E cam tarziu, dar tot as manca unul!
la 14.01.2010, 22:18
Sunt asa buuuni si cand ma gandesc ca imi era teama sa-i prepar pentru ca mi se pareau complicati.....

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking