Reteta de preparare a papanasilor prajiti cu smantana si sos de visine

Postat de bitza in Dulciuri
26 Iul 2011 | 12075 vizualizari
Reteta de preparare a papanasilor prajiti cu smantana si sos de visine

Reteta de preparare a papanasilor

Ingrediente

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • Aluat:
  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 700 g branza proaspata(dulce)
  • 450 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Vanilie
  • Zeama de lamaie
  •  Sos de visine:
  •  400 g visine
  • 150 g zahar
  • 1 plic tort gelee
  • +smantana

Mod de preparare

Reteta de preparare a papanasilor

Ouale se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se topeste,apoi se adauga branza si se omogenizeaza.  Praful de copt si bicarbonatul se sting cu zeama de lamaie si se pun in amestecul anterior; se amesteca bine. Faina se cerne in compozitie, se mixeaza la inceput cu paletele pentru aluat(spirala) apoi cu mana, trebuie obtinut un aluat care poate fi modelat. Este posibil sa necesite mai multa faina sau mai potina,in functie de branzica.

Din aluatul obtinut formam bile potrivite( pe masa infainata) si facem o gaura in mijloc cu degetul. Pentru fiecare facem si cate o bila mai mica. Le asezam pe masa de lucru; intr-o tigaie/cratita punem uleiul (~500 ml) si cand este incins punem papanasii (eu mai inati am prajit bilutele mici), se introrc de mai multe ori pe ambele parti pana se rumenesc frumos,apoi se scot pe servetele absorbante.

Sosul de visine:

Visinele fara samburi se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si 100 ml apa, se fierbe pana scade sosul,apoi se adauga praful de tort-gelee si se mai fierbe 1 minut. Se lasa pana la racire completa.

Asamblare:

Pe gogoasa mare se pune 1 lingura de smantana si deasupra una din sosul de c\visine. Peste sos se aseaza biluta mai mica. Se pot servii calzi sau reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor prajiti cu smantana si sos de visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort Eva (cu zmeura, portocala si ciocolata)

Postat de Dya

Tort Eva (cu zmeura, portocala si ciocolata)

 Pentru blat procedam astfel:  Se mixeaza ouale impreuna cu zaharul pana ce se obtine o compozitie cremoasa.  Se incorporeaza apoi, rand pe rand, uleiul, laptele si faina...

Citeste continuarea

Desert fursecuri cu model traditional

Postat de oanapl

Desert fursecuri cu model traditional

Freci untul spumă cu zahărul. Adaugi esența de vanilie și ouăle pe rând, mixând până se omogenizează. Adaugi făina cernută și frâmânți aluatul....

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.07.2011, 23:03
esti criminala rau Andreea
la 26.07.2011, 23:03
Wow, ce prezentareee!
la 26.07.2011, 23:05
De vis
la 26.07.2011, 23:56
un deliciu..
la 27.07.2011, 01:51
arata sublim.....oauuuu

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking