Reteta de preparare a papanasilor pufosi

Postat de susu in Prajituri
26 Dec 2009 | 27578 vizualizari
Reteta de preparare a papanasilor pufosi

 Reteta de preparare a papanasilor

Ingrediente

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 500 g branza de vaci
  • 100 g zahar
  • 2 oua Esenta de vanilie cateva picaturi sau 2 plicuri de zahar vanilat
  • Esenta de rom cateva picaturi
  • 1 vf cutit bicarbonat
  • 200 g faina
  • Coaja de portocala rasa
  • Smantana
  • Dulceata 
  • Nuci

Mod de preparare

Reteta de preparare a papanasilor

Ouale se bat bine cu mixerul. Se adauga apoi zaharul treptat si se mixeaza dupa fiecare transa pana devin ca o spuma mai groasa. Se  pune si zaharul vanilat, esentele si coaja rasa de portocala. Separat se mixeaza branza de vaci scursa. Se adauga branza la compozitie si se mixeaza bine. Dupa ce am mixat turnam in ploaie faina si bicarbonatul si amestecam cu lingura de lemn.

 

Se formeaza papanasii si niste bilute mai mici. Se face o adancitura in mijlocul papanasilor si se dau putin prin faina. Se prajesc in baie de ulei cate 5 minute pe fiecare parte.  Se pun la scurs pe servetele pentru cateva secunde pentru a nu se raci iar apoi se orneaza cu smantana, apoi dulceata de care doriti si se aseaza biluta deasupra. Se servesc foarte fierbinti. Eu am folosit dulceata de capsuni si smochine. Dulceata acrisoara cum ar fi de affine sau prune  e cea mai potrivita.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor pufosi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Choux a la creme

Postat de mirela0911

Choux a la creme

Cojile: Reteta pentru coji poate fi si cea de la eclere pe care o stiti sau o aveti. Intr-o craticioara, se pune apa, sarea si uleiul la fiert. Cand incepe sa dea in clocot, se toarna faina...

Citeste continuarea

Desert tarta cu mascarpone si frisca

Postat de Ksenya

Desert tarta cu mascarpone si frisca

  Biscuitii se zdrobesc intr-un blender, se adauga untul topit se amesteca.  Se  regleaza  inelul pentru montat tarte la   diametrul de 18 cm .  Se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.12.2009, 19:20
Sunt preferatii mei, desi acum sunt o gramada de dulciuri in casa, as da o parte din ce am pe o portie de papanasi!
la 27.12.2009, 11:36
sint foarte apetisanti
la 02.04.2012, 18:16
cei moldovenesti sunt deliciosi.sunt usor de facut.ingrediente sanatoase si destul de ieftine.mie imi plac cu smntana subtire si dulceata dezmeura.un deliciu

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking