Reteta de preparate traditionale

Postat de abetina in Porc
21 Feb 2024 | 689 vizualizari
Reteta de preparate traditionale

Fiinda este o luna in carne este vedeta,m-am gandit ca ceva preparate traditionale vor vor dechide apetitul si am pus afumatoarea la treaba. Am pregatit carnati de casa, gusa de porc, fleicuta si ceva spata de porc afumata. Pentru Reteta de preparate traditionale sunt necesare urmatoarele ingrediente: carne porc, slanina, spata porc, boia, condimente.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de preparate traditionale:
  • 40 kg carne, macra de porc;
  • 4 kg slanina de porc;
  • 300 gr sare;
  • 200 gr boia de ardei dulce;
  • 100 piper macinat;
  • 1 kg usturoi.
  • Ingrediente pentru preparatele traditionale:
  • 2 bucati gusa de porc;
  • 4 bucati fleica de porc;
  • 6 bucati spata porc;
  • 50 gr boia de ardei dulce;
  • 50 gr piper macniat;
  • 50 gr usturoi granulat;
  • 100 gr sare.

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de preparate traditionale

Mod de preparare pentru carnati:

 -Se toaca carnea si slanina la masina de tocata carne cu sita mare.

 -Se curata usturoiul si se da prin masina de tocat carne prin sita mica.

 -Se amesteca toate ingredientele,se lasa cel putin 24 ore ore sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile,dupa care se umplu carnatii.In timp ce se umplu se inteapa membrana cu un ac mare.Apoi se lasa timp de o zi,la rece si abia dupa aceea se baga la afumat.

Mod de pregatire pentru preparatele traditionale:

 -Se portionaza gusa,fleica,spata si se pun intr-un vas mare,se adauga sare,piper macinat,boia de ardei dulce si se lasa vreme de o zi chiar doua la loc racoros sa se macereze,dupa care se baga la afumare.

 -Se foloseste lemn de dud,cires,visin.

 -Se face primul foc sa se incalzeasca afumatoarea si abia dupa aceea se baga carnea,se afuma cu foc cald.Cand sunt patrunse se continua afumare cu foc rece.Prima data se scot carnatii care se fac mai repede,apoi se mai da un foc doua pentru preparate.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

 Dupa ce se termina operatiunea afumat,se lasa preparatele in afumatoare la rece sau se portioneaza cand sunt reci,se videaza si se pun la congelator,asa avem o vreme mancare gata.

Vezi si reteta de Friptura crud-afumata la cuptor.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparate traditionale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Iahnie de fasole alba Domus cu carne de porc la slow cooker Crock Pot

Postat de mihaelar63

Iahnie de fasole alba Domus cu carne de porc la slow cooker Crock Pot

Fasolea se spala si se pune sa se inmmoaie in multa apa calduta pana a doua zi. Se scurge fasole de apa [ daca mai este] si se pune la fiert in slow cooker Crock Pot timp de 3 ore,...

Citeste continuarea

Ciolan afumat cu cartofi noi

Postat de gurita_ta2005

Ciolan afumat cu cartofi noi

Bucata de ciolan afumat se taie bucati (dupa placul fiecaruia) si se pune intr=o craticioara cu apa la fiert pentru circa 40 minute. Cand a trecut timpul mentinat scurgem de zeama bucatiile si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.02.2024, 13:02
Bunăciuni!
la 21.02.2024, 18:29
Super!👍👍👍🤩😍
la 21.02.2024, 20:22
Cat de bine arata toate!
la 23.02.2024, 11:17

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking