Reteta de prune aperitiv umplute cu menta, usturoi si gogosar, marinate la rece

Postat de Ksenya in Conserve
24 Oct 2023 | 4261 vizualizari
Reteta de prune aperitiv umplute cu menta, usturoi si gogosar, marinate la rece

 La o piata de langa Arad, am gasit niste prune tocmai bune pentru aceasta reteta. Vanzatoarea mi-a zis ca e un soi unguresc, insa nu am retinut denumirea lui .Am vazut astfeli de pruni mai la toate casele din zona ,plini de prune de rupeau cregile de multe ce erau. Prunele nu sunt mari, miezul galben, pulpa ferma. Si, cel mai important lucru, samburele se scoate usor, neaderent. Exelente pentru preparatul meu. Va prezint un alffel de aperitiv i-as spune eu, ce isi merita locul pe mesele festive si la ocazii mai speciale.  Cu acest preparat cuceriti cu siguranta musafirii sau poate fi si un cadou excelent daca mergeti la rude sau in vizita.  Varianta de astazi este fara sterilizare, adica la rece. Cu cealalta varianta de conservare cu sterilizare voi reveni cat mai curand, cand mai gasesc prune. Cantitatea este pentru un borcan de 3 litri. Pentru Reteta de prune aperitiv umplute cu menta, usturoi si gogosar, marinate la rece sunt necesare ingredientele urmatoare: prune, foi dafin, sare, gogosari, usturoi, menta.  

Ingrediente

  • Ingredientele pentru Reteta de prune aperitiv umplute cu menta, usturoi si gogosar, marinate la rece
  • 1 ,5 k-2 kg prune
  • 2-3 foi dafin
  • 2 linguri sare neiodata
  • 2 pahare (250ml) otet de mere 4% daca nu aveti ,puteti folosi si din vin
  • apa de izvor 2-3 pahare (250 ml)
  • Umplutura:
  • 2 gogosari potriviti
  • 5 catei de usturoi
  • o legatura menta
  • 1/2 lingura sare neiodata
  • 1/2 lingurita piper

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de prune aperitiv umplute cu menta, usturoi si gogosar, marinate la rece

Am spalat bine prunele, le -am pus pe un prosop si le-am scos samburii.

M-am apucat de umplutura.

Intr-un castron, am adaugat gogosarul, usturoiul, menta tocat totul marunt la cutit, am asezonat cu  sare si piper.

Am inceput sa umplu prunele cu aceasta compozitie pana la ultima.

La fundul borcanului am pus o foaie de dafin, apoi am asezat prunele umplute pana am umplut borcanul, la sfarsit am adaugat cealalta foaie de dafin.

Am dizolvat sarea  in apa, am turnat-o peste prunele din borcan, apoi am adaugat si otetul.

 Se acopera cu capac de plastic sau in cazul meu legat cu celofan.

Se da la racoare. Se poate consuma deja dupa 2 saptamani.

Vezi si reteta de Salata de gogonele verzi la borcan

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prune aperitiv umplute cu menta, usturoi si gogosar, marinate la rece" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocana de legume la borcan

Postat de Pungasa_Rogue

Tocana de legume la borcan

Ceapa se curata de foi, se spala si se taie julienne, apoi se caleste in ulei cu putina sare. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mare, dupa care se pune peste ceapa si...

Citeste continuarea

Dulceata de ardei iute

Postat de gicuta69

Dulceata de ardei iute

Otetul se fierbe 30 de minute cu zaharul pana acesta se leaga. Ardeii se spala si se lasa la zvantat. "Operatia" de curatare si taierea ardeilor  o facem cu manusi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.10.2023, 16:56
N-am mâncat, dar cred că mi-ar plăcea!
la 24.10.2023, 19:23
Interesanta combinatie
la 24.10.2023, 21:23
M-ai facut curioasa, tare as gusta!
la 25.10.2023, 01:49
la 25.10.2023, 10:21

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking