Ingrediente
- Ingredientele pentru Reteta de pulpe de pui, gatite pe bete de frigarui, la cuptor
- 1 kg pulpe de pui dezosate
- 1 lingura ulei de masline
- 2 linguri pline cu iaurt
- 1 lingurita rasa boia iute afumata
- sare
- 1lingurita oregano
- un praf piper negru macinat
- Pentru uns carnita cat timp este la cuptor, avem nevoie de:
- 100 g unt
- 4 catei de usturoi
Mod de preparare
Iata cum se prepara Reteta de pulpe de pui, gatite pe bete de frigarui, la cuptor
Spalam pulpele de pui, le uscam cu prosop de hartie, le scoatem pielea, le dezosam, le taiem cuburi nu prea mici si le amestecam cu restul ingredientelor.
Lasam 30minute sa se marineze carnita.
Asezam apoi carnea pe betele de frigarui, tinute in prealabil in apa timp de 3-4minute, pentru a evita arderea capetelor.
Nu ingramadim carnea pe bete.
Alegem o tava mai ingusta decat lungimea betelor si le asezam deasupra.
Dam tava la cuptor pentru o ora, dar la fiecare 10-15 minute o scoatem si ungem carnita cu untul topit, amestecat cu usturoiul zdrobit. De asemenea, le intoarcem pe fiecare parte pentru a se rumeni frumos.
Eu le-am servit cu cartofi condimentati, la cuptor si o salata verde.
A fost foarte bun si satios!
Pofta buna!
Vezi si reteta de Gyros de pui.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de pulpe de pui, gatite pe bete de frigarui, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|