Reteta de pulpe de pui, gatite pe bete de frigarui, la cuptor

Postat de Caty in Pui
17 Ian 2023 | 3922 vizualizari
Reteta de pulpe de pui, gatite pe bete de frigarui, la cuptor

Am vrut sa nu fie friptura in tava, deci am facut carnita pe bete de frigarui. Pentru Reteta de pulpe de pui, gatite pe bete de frigarui, la cuptor sunt necesare urmatoarele ingrediente: pulpe de pui, ulei de masline, iaurt, boia, unt, usturoi.

Ingrediente

  • Ingredientele pentru Reteta de pulpe de pui, gatite pe bete de frigarui, la cuptor
  • 1 kg pulpe de pui dezosate
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 linguri pline cu iaurt
  • 1 lingurita rasa boia iute afumata
  • sare
  • 1lingurita oregano
  • un praf piper negru macinat
  • Pentru uns carnita cat timp este la cuptor, avem nevoie de:
  • 100 g unt
  • 4 catei de usturoi

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de pulpe de pui, gatite pe bete de frigarui, la cuptor

Spalam pulpele de pui, le uscam cu prosop de hartie, le scoatem pielea, le dezosam, le taiem cuburi nu prea mici si le amestecam cu restul ingredientelor.

Lasam 30minute sa se marineze carnita.

Asezam apoi carnea pe betele de frigarui, tinute in prealabil in apa timp de 3-4minute, pentru a evita arderea capetelor.

Nu ingramadim carnea pe bete.

Alegem o tava mai ingusta decat lungimea betelor si le asezam deasupra.

 Dam tava la cuptor pentru o ora, dar la fiecare 10-15 minute o scoatem si ungem carnita cu untul topit, amestecat cu usturoiul zdrobit. De asemenea, le intoarcem pe fiecare parte pentru a se rumeni frumos.

Eu le-am servit cu cartofi condimentati, la cuptor si o salata verde.

 A fost foarte bun si satios!

Pofta buna!

Vezi si reteta de Gyros de pui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de pulpe de pui, gatite pe bete de frigarui, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pui cu orez si ananas

Postat de simona72

Pui cu orez si ananas

In primul rand transam puiul. Pieptul de pui il scoatem frumos fara piele si os, separat aripile, pulpele superioare si inferioare, iar sira spinarii o folosim pentru supa de pui. Punem intr-o...

Citeste continuarea

Orez cremos cu piept de pui in sos

Postat de mirela0911

Orez cremos cu piept de pui in sos

Se spala pieptul de pui, se tamponeaza cu prosoape de hartie pt a absoarbe surplusul de apa apoi se taie fiecare bucata de piept in 3 felii (depinde si de marimea acestuia). Se condimenteaza cu...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 17.01.2023, 17:28
ce bunatate!
la 17.01.2023, 20:02
Cu siguranta au iesit foarte gustoase!
la 18.01.2023, 08:26
Bune!
la 18.01.2023, 10:38
la 18.01.2023, 12:00
Gustoase...

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking