Reteta de racitura - aspic de pui si de porc

Postat de ctlina in Mancaruri cu carne
21 Feb 2024 | 1193 vizualizari
Reteta de racitura - aspic de pui si de porc

Ce-mi place aspicul/ răcitura, este usor si lejer daca este bine degresat.  Puneti un picior de porc pentru a obtine o racitura bine legata. Pentru a pregati aceasta Reteta de racitura - aspic de pui si de porc aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: pulpa pui, rasol porc, ceapa, morcovi, telina, usturoi.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de racitura - aspic de pui si de porc
  • 1 pulpa de pui frumoasa
  • 2 aripi mari de pui
  • 1 picior de porc
  • 1 rasol de porc - 1kg
  • 1 ceapa
  • 3 cuisoare
  • 2 morcovi
  • 150 gr de radacina de telina
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare
  • piper boabe
  • foaie de dafin
  • cimbru uscat

Mod de preparare

Iata cum se prepara Retata de racitura - aspic de pui si de porc

Se curata ceapa, telina si morcovii. Intepati cuisoarele in ceapa.

Spalam carnea, o punem in apa rece intr-o oala incapatoare, adaugam ceapa, morcovii, telina, foaia de dafin, cimbrul, sare si piper.

Lasati sa fiarba 2-3 ore, indepartati spuma si degresati in mod regulat. Puteti gati mai rapid la oala minune - 40 de minute.

Scoateti carnea si morcovii. Curatam cateii de usturoi, il pisam si-i adaugam in zeama.

Verificam gustul si asezonam daca este nevoie.

Filtram zeama bine - eu am strecurat prin 4 prosoape absorbante de hartie suprapuse. Au adunat toata grasimea, iar zeama a iesit foarte limpede.

Curatam carnea de pe oase si o portionam. Am pus in castroane/farfurii adanci, bucati de carne si rondele de morcovi.

Acoperim cu zeama.

Dam la frigider cand sunt complet racite. E bine de lasat toata noaptea. Le servim cu paine integrala sau cu mamaliguta calda.

Vezi si reteta de Racituri de porc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de racitura - aspic de pui si de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Spirala cu vinete si carne

Postat de Constelatialeu

Spirala cu vinete si carne

Mai intai spalam vinetele,le stergem si apoi le taiem pe lungime in fasii subtirele, le dam un praf de sare si le lasam 10 min, ca sa aiba timp sa iasa apa din ele. Apoi cu ajutorul unor servetele...

Citeste continuarea

Musaca de cartofi cu carne si dovlecei

Postat de caroline

Musaca de cartofi cu carne si dovlecei

Dovleceii ii spalam,le taiem capetele si ii feliem felii subtiri. Cartofii ii curatam de coaja, ii spalam si ii taiem felii aproximativ egale ca masura cu grosimea feliilor de dovlecel....

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.02.2024, 19:04
Ce bine arata!
la 21.02.2024, 19:16
la 21.02.2024, 19:20
Ce mult îmi plac răciturile...
la 21.02.2024, 20:29
Prea bine mai arata si mi-ai facut pofta. Dar cum avem si noi in plan pentru week-end racituri, o sa imi fac pofta! Nu am mai auzit pana acum de cuisoare la racituri, e ceva nou!
la 21.02.2024, 21:12
Ai imprietenit puiul cu porcul?

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking