Ingrediente
- Stoc de pasare
- 1 kg oase de pui (tacam ,gat ,oasele de la pulpele dezosate...etc)
- o ceapa intreaga curatata
- un morcov curatat si spalat
- o bucata de radacina patrunjel spalat si curatat
- 1 bouquet garni (frunze patrunjel,dafin ,cateva fire ceapa verde daca aveti)
- 7 boabe de piper
- 4 litri apa
- Pentru supa
- 700 g cartofi roz spalati ,curatati si taiati cubulete.
- 6-8 catei usturoi taiati felii
- o lingura cu varf de untura (eu am avut de pasare) sau 3 linguri ulei
- 3 litri stoc de pasare sau dupa caz stoc de legume
- 1/2 lingurita maghiran
- 1 foaie dafin
- piper dupa gust
- sare dupa gust.
Mod de preparare
Eu am avut stocul facut dinainte , pe care l-am preparat astfel:
Intr-o oala se punem oasele de pasare la fiert impreuna cu apa si legumele,bouquetul garni si piperul la foc mic circa 40 minute. Eliminam orice spuma formata. Mai apoi strecouram si obtinem stocul de pasare.
Chichita nr.1 Intr-o oala adaugam untura sau uleiul dupa caz,cand s-a incalzit suficient, adaugam cartofii taiati cubulete,sotam pana cand cartofii prind usoare urme aramii.
Chichita nr.2. Adaugam usturoiul taiat si-l calim impreuna cu foaia de dafin si cartofii ,un minut.
Adaugam stocul de pasare sau dupa caz de legume si magheranul.
Lasam sa fiarba pana cand cartofii sunt moi.
Potrivim de sare si piper dupa gust.
Pofta mare!
Vezi si Reteta de bors rosu simplu polonez - Barszcz czerwony czysty, reteta nr 49 din topul Best soups in the World
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de supa ceha de usturoi (Česnečka) Reteta nr.11 din top Best Soups the World" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
|