Reteta de supa de pui cu varza, cartofi si dovleac

Postat de panacris in Supe/Ciorbe
30 Noi 2023 | 1703 vizualizari
Reteta de supa de pui cu varza, cartofi si dovleac

O altă rețetă de toamnă, mai lejeră, dar sățioasă! Spor și poftă bună! P.S. Chimenul face toată treaba! "Culori de toamnă în bucate."  Pentru Reteta de supa de pui cu varza, cartofi si dovleac sunt necesare ingredientele urmatoare: pui, varza, cartofi, dovleac, praz.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de supa de pui cu varza, cartofi si dovleac
  • Piept de pui cca. 500 g,
  • Cartofi 2 bucăți,
  • Dovleac plăcintar cca. 300 g,
  • Praz cca. 300 g,
  • Ceapă 1 bucată,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Usturoi 2 căței,
  • Varză albă cca. 300 g,
  • Dovleac plăcintar cca. 300 g,
  • Morcovi bay cca. 300 g,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Semințe de chimen 1 lingură,
  • Pasta de roșii 1 lingură,
  • Pătrunjel verde ½ legătură.

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de supa de pui cu varza, cartofi si dovleac

Pieptul de pui se pune la fiert în apă rece, cca. 20 de minute.

Între timp se pregătesc legumele.

 Se curăță cartofii, dovleacul și se taie cubulețe.

Prazul se spală și taie rondele.

Ceapa se curăță și se toacă mărunt apoi se pune la călit în uleiul de măsline, împreună cu cartofii, dovleacul, prazul, varza tocată cca. 10 minute la foc rapid.

Se asezonează de sare, piper, semințe de chimenn, boia de ardei dulce și pasta de roșii, apoi se adaugă  cca. 2000 ml apă caldă și se lasă la fiert la foc mediu cca. 20 minute.

Pieptul de pui semifiert, se scoarte, se taie bucățele, numai bune de savurat, apoi se adaugă în supa de legume, completându-se cu zeama de carne.

Se lasă la gătit încă cca. 30 minute la foc mediu.

Supa se servește fierbinte asezonată cu pătrunjel proaspăt.

Spor și poftă bună!

Vezi si reteta de Varza cu carne la tuci.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de supa de pui cu varza, cartofi si dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de varza cu carnat si linte rosie

Postat de mihaelar63

Ciorba de varza cu carnat si linte rosie

 Curatati si spalati  legumele . Ceapa se toaca marunt . Morcovul se feliaza rondele sau  mai marunt . Carnatul se taie rondele . Varza se taie  fideluta . Caliti...

Citeste continuarea

Zama de fasole verde cu afumatura proaspata

Postat de mihaelar63

Zama de fasole verde cu afumatura proaspata

Se spala carnea cu os bine cu apa calduta si se pune la fiert in 2 litri de apa . Nu sarati , carnea afumata este sarata suficent . Daca mai este nevoie dregeti gustul la sfarsit ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.11.2023, 20:39
La mine sigur chimenul nu face nici o treaba, dar gusturile nu se discuta. Sa va fie de bine !
la 30.11.2023, 21:08
Interesanta combinatie!
la 30.11.2023, 21:22
Interesantă combinatie!
la 30.11.2023, 21:43
Cred că are un gust excelent, cu chimen...!
la 30.11.2023, 22:19

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking