Ingrediente
- Ingrediente Reteta de supa de pui cu varza, cartofi si dovleac
- Piept de pui cca. 500 g,
- Cartofi 2 bucăți,
- Dovleac plăcintar cca. 300 g,
- Praz cca. 300 g,
- Ceapă 1 bucată,
- Ulei de măsline 2 linguri,
- Usturoi 2 căței,
- Varză albă cca. 300 g,
- Dovleac plăcintar cca. 300 g,
- Morcovi bay cca. 300 g,
- Sare de mare 1 lingură,
- Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
- Boia de ardei dulce 1 lingură,
- Semințe de chimen 1 lingură,
- Pasta de roșii 1 lingură,
- Pătrunjel verde ½ legătură.
Mod de preparare
Iata cum se prepara Reteta de supa de pui cu varza, cartofi si dovleac
Pieptul de pui se pune la fiert în apă rece, cca. 20 de minute.
Între timp se pregătesc legumele.
Se curăță cartofii, dovleacul și se taie cubulețe.
Prazul se spală și taie rondele.
Ceapa se curăță și se toacă mărunt apoi se pune la călit în uleiul de măsline, împreună cu cartofii, dovleacul, prazul, varza tocată cca. 10 minute la foc rapid.
Se asezonează de sare, piper, semințe de chimenn, boia de ardei dulce și pasta de roșii, apoi se adaugă cca. 2000 ml apă caldă și se lasă la fiert la foc mediu cca. 20 minute.
Pieptul de pui semifiert, se scoarte, se taie bucățele, numai bune de savurat, apoi se adaugă în supa de legume, completându-se cu zeama de carne.
Se lasă la gătit încă cca. 30 minute la foc mediu.
Supa se servește fierbinte asezonată cu pătrunjel proaspăt.
Spor și poftă bună!
Vezi si reteta de Varza cu carne la tuci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de supa de pui cu varza, cartofi si dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|