Reteta de Vargabeles sau budinca de taitei cu branza de vaci

Postat de lira in Dulciuri
11 Iul 2010 | 46699 vizualizari
Reteta de Vargabeles sau budinca de taitei cu branza de vaci

Reteta de Vargabeles sau budinca de taitei cu branza de vaci este o reteta incercata foarte des, renumita si apreciata de multi dintre noi. Taitei, branza, oua - sunt cateva dintre ingredientele retetei.

Ingrediente

Ingrediente Reteta de Vargabeles sau budinca de taitei cu branza de vaci

  • 2 pachete de taitei lati (200g x 2)
  • 4 oua
  • 4 linguri de faina
  • 200 g zahar
  • 500 g branza de vaci
  • 1 plic de zahar vanilat sau 1 lingurita de esenta
  • 100 g stafide
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Preparare Reteta de Vargabeles sau budinca de taitei cu branza de vaci

Taiteii se fierb in apa cu sare "conform instructiunilor de pe plic" (mama ce imi place cand vad chestia asta la retete :P )

Ouale se amesteca cu zaharul si se mixeaza pana se omogenizeaza. Adaugam esenta de vanilie, faina si branza, iar la sfarsit, amestecand cu o lingura de lemn, stafidele.
Compozitia de branza se amesteca intr-un bol cu taieteii scursi, lasandu-se cam un sfert in compozitie de-o parte.

Intr-o tava unsa cu ulei se pune tot arsenalul de taitei amestecati cu branza, iar deasupra se stratul de branza lasat de-o parte. Eu m-am hotarat in ultimul moment sa pun si un pic de scortisoara deasupra.

Tava se da la cuptor mic pana se rumeneaste deasupra.

Dupa ce scoateti tava din cuptor lasati sa se aceasca putin pentru a se aseza mai bine compozitia, fiind si mai usor de taiat pe urma. Merge foarte bine si rece.

Budinca de paste cu cas e o alta varianta buna de budinca. Daca sunteti amatori, si reteta de Spaghete cu branza la cuptor o sa va placa!

Voi faceti Taitei de casa?

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de Vargabeles sau budinca de taitei cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert pasca cu aluat de cozonac

Postat de mirela0911

Desert pasca cu aluat de cozonac

Aluatul: Intr-un bol se pune faina cernuta, se presara sare pe margine si se face in mijloc o gropita. Se pune 1 lgt zahar, apoi drojdia zdrobita. Se toarna putin lapte caldut si se lasa sa...

Citeste continuarea

Desert gogosi

Postat de xana

Desert gogosi

L aptele se incalzeste usor si se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat pana acestea se topesc. Se adauga si drojdia, apoi amestecam. Punem margarina intr-un castron si o topim in cuptorul cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.07.2010, 23:33
asta e pentru mama ca ii place la nebunie
la 11.07.2010, 23:45
de ce si 4 linguri de faina ? oricum arata f. bine !
la 05.08.2011, 21:51

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking