Reteta delicioasa de Ciulama de ciuperci si pipote, servita cu mamaliga

Postat de Constelatialeu in Mancaruri cu carne
12 Noi 2014 | 17579 vizualizari
Reteta delicioasa de Ciulama de ciuperci si pipote, servita cu mamaliga

Reteta delicioasa de Ciulama de ciuperci si pipote, servita cu mamaliga Pentru aceasta reteta delicioasa vom avea nevoie de: pipote, ciuperci, faina, smantana

Ingrediente

Ingrediente pentru Reteta delicioasa de Ciulama de ciuperci si pipote, servita cu mamaliga:

  • 200 g pipote
  • 500 g ciuperci champignon
  • 3 linguri faina
  • 1 lingurita delikat
  • 1 lingura smantana cu 40 % grasime
  • 2 cepe mici
  • marar
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Cum se prepara Reteta delicioasa de Ciulama de ciuperci si pipote, servita cu mamaliga:

Mai intai am fiert pipotelele, pentru ca au o carne mai tare. In apa in care am fiert pipotele am fiert si ciupercile. Dupa ce s-au racit, am taiat in bucatele mai mici si pipotele si ciupercile.

Taiem ceapa marunt, incingem putin ulei intr-o cratita, adaugam ceapa si o lingurita de delikat, calim ceapa pana se inmoaie, adaugam ciupercile si pipotele si mai lasam la foc mic cca 5 min.

Separat faina o amestecam cu apa, pana se subtiaza, apoi turnam peste ciuperci si pipote. Lasam sa fiarba la foc mic, cca 20 min, daca mai este nevoie adaugam apa, in caz ca e prea groasa ciulamaua. La final adaugam lingura de smantana, sare si piper dupa gust. Lasam sa mai fiarba 5 min.

Stingem focul si adaugam marar tocat. Se serveste cu mamaliga.

Un deliciu este si reteta Ciulama de pui cu ciuperci sau varianta simpla, fara carne Ciulama de hribi

De o Ciulama de dovlecei ce spuneti? :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta delicioasa de Ciulama de ciuperci si pipote, servita cu mamaliga" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Coasta de miel umpluta

Postat de Ina

Coasta de miel umpluta

Avem nevoie de o coasta intreaga, pe care o desprindem cu grija la transarea mielului. Cu un cutit bine ascutit separam carnea de oase ( mergand cat mai aproape de os ) , formand un buzunar in...

Citeste continuarea

Ied cu legume- la tuci

Postat de mihaelar63

Ied cu legume- la tuci

Pulpa de ied se spala bine si se curata de grasimi . Legumele se curata si se spala . Ceapa se taie pestisori , prazul rondele ,telina se feliaza . Morcovii se taie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.11.2014, 20:32
Deci in seara asta mancam la tine
la 12.11.2014, 20:43
Ce mult imi place?
la 12.11.2014, 20:46
foarte buna
la 12.11.2014, 20:48
Tare buna, mai ales cu mamaliga!
la 12.11.2014, 20:54
Te faci ca ploua?)Hallo,hallooooooo...)

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking